Admiral Fogo u Štrpcu, impresioniran mirom koji vlada

Izvor: RTS, 29.Mar.2019, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Admiral Fogo u Štrpcu, "impresioniran" mirom koji vlada

Komandant komande združenih snaga u Napulju admiral Džejm Fogo boravio je u Opštini Štrpce, poručio je da je njihova misija na Kosovu važna za stabilnost.
Predsednik lokalne samouprave Štrpce Bratislav Nikolić i potpredsednik Vlade u ostavci Dalibor Jevtić istakli su da je bezbednosna situacija stabilna, ali i da očekuju nastavak dijaloga Prištine i Beograda.

"Dotakli smo se i teme >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dijaloga, budućeg razgovora koji treba da se nastavi. Rekli smo da da bi dijalog bio nastavljen, da Beograd i Priština moraju da sednu za pregovarački sto i da nađu bolje rešenje što se tiče ljudi koji žive ovde", rekao je Nikolić.
Jevtić je naglasio ulogu dijaloga u rešavanju svih problema na Kosovu. "Činjenica je da je situacija trenutno takva da dijaloga nema zbog uvođenja takse, to je nešto što je sa naše strane više puta izrečeno kao problem i da se ta prepreka ka dijalogu ukine", istakao je Jevtić.
Misija Kfora je održivi mir i stabilnost, istakao je admiral združenih snaga u Napulju i dodao da je to bitno za razvoj ekonomije na Kosovu.
"Želeo bih da naglasim da je bezbednost veoma bitna za ekonomiju, koja se ne može razvijati bez stabilnosti i mira. Impresioniran sam mirom koji vlada u ovoj opštini. Zadivljen sam lepotom ovog mesta. Imao sam priliku da upoznam i vojnike koji su ovde na terenu, a oni su tu da pomognu da se održi stabilnost", istakao je Džejms Fogo.
Nikolić i Jevtić su ocenili da je ovo bila jedinstvena prilika da predstavnike Kfora upoznaju sa istorijom i znamenitostima Opštine Štrpce, koja je, kako su rekli, pozitivan primer suživota.
U delegaciji Kfora je bio i komandant Lorenco Dadario koji je uputio poziv kosovskim i srpskim zvaničnicima da sarađuju sa Kforom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.