ADVOKATI PRVI PUT POSETILI SRBE UHAPŠENE KOD GNJILANA

Izvor: Kurir, 05.Mar.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ADVOKATI PRVI PUT POSETILI SRBE UHAPŠENE KOD GNJILANA

Mogu da kažem da na mom branjeniku nisu bile vidljive neke povrede i da se sa njim korektno postupa u pritvoru, kazao advokat Miodrag Brkljač, koji brani Mladena Dimitrijevića

GNJILANE - Advokati petorice Srba iz okoline Gnjilana, koje je 25. februara uhapsila Policija Kosova, danas su prvi put posetili klijente i kazali da se sa njima korektno postupa u pritvoru. Srbi, od kojih su neki zaposleni u MUP-u Srbije, smešteni su u okružnim zatvorima u Gnjilanu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Prištini. Oni se terete za napad na pravni poredak Kosova.

"Mogu da kažem da na mom branjeniku nisu bile vidljive neke povrede i da se sa njim korektno postupa u pritvoru. Tehnički gledano, sve je u redu, on je svestan zbog čega je uhapšen", kazao je advokat Miodrag Brkljač za agenciju Beta. Prema njegovim rečima, u predmetu ima četvoro oštećenih, od kojih su dvojica Srbi, dok je drugoj dvojici zaštićen identitet. Brkljač brani Mladena Dimitrijevića, matičara u penziji.

"Sudija Euleksa koja im je odredila pritvor stavila nam je zabranu pričanja o ovom slučaju tako da ne mogu da kažem više detalja. Istraga je u rukama javnog tužioca Kosova, koji treba da zakaže ročišta za saslušanje optuženih, kao i oštećenih, tako da je naredni korak u postupku odbrane kontakt sa njim i zahtev za prisustvovanje saslušanjima", kazao je advokat.

Jedinice kosovske policije ROSU uhapsile su u subotu 25. februara Zlatka Denića, Gorana Matropazarevića, Nikolu Trajkovića i Dragana Stojkovića, koji su u policijskoj upravi Gnjilane, izmeštenoj u Vranje, radili na izdavanju pasoša i vozačkih dozvola. Njima, kao i matičaru u penziji Mladenu Dimitrijeviću, sudija Euleksa je odredio pritvor do 30 dana. Šesti uhapšeni je pušten nakon saslušanja.

Predsednik Opštine Parteš/Pasjane Nenad Cvetković, izabran na kosovskim lokalnim izborima, izjavio je prošle nedelje za agenciju Beta da je on policiji prijavio petoricu uhapšenih zato što su pretili i uznemiravali Srbe koji žive u toj opštini. Cvetković je dodao da su uhapšeni radnici Policijske uprave Gnjilane pretili dvojici radnika u opštini Parteš/Pasjane Ivici Jančiću i Nikoli Pavloviću.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.