Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2021, 17:33

Zvižduci u Kragujevcu, Kolubara pokorila Čika Daču

Velika tri boda za Lazarevčane...

Radnički se nije oporavio od teškog poraza u Gornjem Milanovcu (1:4). Zvižduci na stadionu Čika Dača i povici protiv sportskog direktora Slavka Perovića, jer Kragujevčani su upisali i šesti neuspeh ove sezone, a drugi uzastopni: Radnički 1923 - Kolubara 0:2!

Pošli su Lazarevčani na ovo gostovanje s punim torbama problema. Kako je posle utakmice kazao njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trener Dejan Đurđević morao je da svoju ekipu za Radnički priprema za bez klasičnih štopera, što trijumfu Rudara daje na posebnom značaju. Pa kad se tome doda da su gosti bili u negativnom nizu (tri vezana poraza), odnosno da su do danas samo tri gola postigli na gostovanjima - jasno je o kakvom se podvigu radi.

Bez obzira što su bili napadačkije orijentisani domaći fudbaleri nisu uspeli da stvore dovoljan broj šansi kako bi slomili čvrstu odbranu Kolubare. Štaviše, utisak je da je njihov golman Ivan Radoš bio na većim iskušenjima.

Ako može da posluži kao neka vrsta opravdanja za Vladimira Radenkovića i njegove momke, u ranoj fazi utakmice igru je zbog povrede morao da napusti Marko Mirić, veteran koji ove sezone igra sjajno i na kontu već ima šest golova...

Desetkovana Kolubara odigrala je pre svega pamtno, svesna svojih realnih mogućnosti. Zadovoljna i onim što ima u džepu (bod), imala je sreću da povede u uvodnim minutima drugog dela. A onda su ambicije porasle. Uroš Đuranović dobio je upotrebljiv pas, nije se mnogo dvoumio, opalio je sa petnaestak metara i - pogodio. Nije se Radoš proslavio intervencijom, ali ne može mu se ni spočitavati da je kriv.

Radnički je izvršio pritisak nakon primljenog gola, preuzeo sve konce igre dobrih dvadesetak minuta, ali ni u takvim uslovima nije uspeo da stvori ozbiljnu priliku. Tek nekoliko pokušaja sa distance.

Konačan rezultat postavio je Bogdan Mladenović u prvom minutu sudijske nadoknade. Domaći su krenuli na sve ili ništa, bio je korner, gosti uspeli da izbace loptu iz šesnaesterca, a onda je sevnula kontra. Bogdanović je pretrčao sedamdesetak metara i rutinski (ali i majstorski) bocnuo preko golmana - 0:2.

SUPERLIGA SRBIJE – 12. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Kolubara 0:2 (0:0)

/Đuranović 49, Mladenović 90+1/

Subota

16.00: (2,30) TSC Bačka Topola (3,30) Čukarički (3,15)

18.00: (2,15) Radnik Surdulica (3,30) Proleter (3,50)

18.00: (2,00) Spartak Subotica (3,35) Voždovac (3,90)

Nedelja

16.00: (12,0) Napredak (5,80) Partizan (1,25)

18.00: (2,10) Mladost (3,35) Novi Pazar (3,60)

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Metalac (19,0)

20.00: (2,00) Vojvodina (3,45) Radnički Niš (3,80)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.