Za prva tri meseca proizvedeno 7,9 miliona tona uglja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za prva tri meseca proizvedeno 7,9 miliona tona uglja

LAZAREVAC - Na površinskom kopovima Rudarskog basena Kolubara za prva tri meseca 2009. iskopano je 7,9 miliona tona lignita, što je tri odsto manje nego što je planirano, saopštio je taj ugljenokop.

Najviše uglja dali su tamnavski kopovi, u kojima je proizvedeno više od 3,7 miliona tona, čime je ostvaren tromesečni plan.

Na Polju D iskopano je 3,5 miliona tona uglja, odnosno 89 odsto planiranih količina, dok je Polje B dalo 673.000 tona, što je 43 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << više nego što je planirano.

Od 1. januara do 31. marta proizvodnja u Preradi Rudarskog basena Kolubara iznosi preko 4,185 miliona tona uglja, što je za oko pet odsto manje od planiranih 4,411 miliona tona lignita.

Ugljem iz Kolubare u Srbiji se u termoelektranama TENT u Obrenovcu, TEK u Velikim Crljenima i Morava u Svilajncu proizvede 50 odsto struje u Srbiji.

Suva separacija uglja proizvela je nešto više od 3,26 miliona tona, što je 93 odsto plana, u Sušari je obrađeno 132.900 tona, odnosno 99 odsto plana, dok je Mokra separacija preradila oko 942.700 tona uglja, što je tri odsto više nego što je planirano.

Tromesečna proizvodnja otkrivke u Kolubari iznosila je oko 16,3 miliona kubika jalovine, čime je plan prebačen za 21 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.