Radnik o izbacivanju u Prvu ligu: Ostavite nas na miru

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 18:22

Radnik o izbacivanju u Prvu ligu: Ostavite nas na miru

Čelnicima Radnika iz Surdulice ne sviđaju se spekulacije da bi upravo njihov tim mogao da izvuče najdeblji kraj u slučaju "Kolubara".

Sa manje od 10 dana do početka Superlige i dalje nemamo razrešenje situacije kada je tim iz Lazarevca u pitanju.

Čeka se Sud za sportsku arbitražu koji bi mogao da potvrdi ili poništi odluku FSS o oduzimanju bodova Kolubari, zbog čega se taj klub našao u Prvoj ligi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ukoliko se desi ovo drugo, a elitni rang srpskog takmičenja zadrži trenutni format sa 16 klubova, upravo bi Radnik mogao da se nađe u drugoj ligi.

Zbog takvih spekulacija su se oglasili iz Surdulice, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"I pored brojnih apela upućenih svim fudbalskim radnicima u Srbiji i medijima svedoci smo ponovonog pominjanja fudbalskog kluba Radnik kao moguće kolateralne žrtve u slučaju sa kojim naš klub nema nikakve veze.

Iz tog razloga ponovo smo primorani da se oglasimo i zamolimo pojedine fudbalske funkcionere i medije da prestanu da nam nanose štetu insinuacijama i spekulacijama.

Istina i pravda su na našoj strani jer je Fudbalski klub Radnik pravo učešća u Superligi Srbije za narednu sezonu izborio na terenu. Mi smo naše utakmice igrali kao i uvek na najpošteniji mogući način. Opstanak smo izborili u utakmicama baraža protiv FK Grafičar.

Želimo da poručimo fudbalskoj javnosti u Srbiji da ne postoji pravni ili bilo kakav drugi osnov da FK Radnik ne bude i u narednoj sezoni predstavnik najkvalitetnije lige u našoj zemlji. Ovim putem naglašavamo da nećemo nikome dozvoliti da od nas napravi kolateralnu štetu zbog nečega sa čim FK Radnik nema nikakve veze.

Naš klub je nepravedno doveden u vezu sa sporom koji se vodi između FK Kolubara iz Lazarevca i Fudbalskog saveza Srbije. Apsolutno ne želimo da se bavimo komentarisanjem pomenutog spora i njegovim konačnim ishodom i to ponovo ističemo jasno i nedvosmisleno.

Neistinite priče kojima smo izloženi direktno su oslabili našu početnu poziciju pred start nove sezone Superlige. Konkretno, značajno nam je usled izrečenih neistina oslabljena pregovaračka pozicija sa potencijalnim pojačanjima, igrači koji su pod ugovorom ne mogu maksimalno da se skoncentrišu na obaveze u klubu, izgubili smo potencijalna i neka već izvesna sponzorstva od strane ljudi koji su želeli da podrže FK Radnik, ali su od toga odustali usled izmišljenih navoda koji se pojavljuju u prethodnom periodu.

Na najpošteniji mogući način i po svim propozicijama izborili smo se da budemo član srpske fudbalske elite i niko i ništa to ne može da promeni. Apelujemo još jednom na sve fudbalske radnike i medije da prestanu sa hajkom na FK Radnik i da nas izostave iz svakog pominjanja u vezi sa medijiski nazvanim 'slučajem FK kolubara'. Svima želimo da poručimo samo jedno - ostavite nas na miru. U suprotnom, FK Radnik reagovaće energično i odlučno u nameri da svoje ime i reputaciju zaštiti svim raspoloživim pravnim sredstvima.

Sa nestrpljenjem očekujemo žreb za novu sezonu Superlige i svim klubovima, učesnicima želimo da ostvare zacrtane sportske rezultate", stoji u saopštenju Radnika iz Surdulice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.