Protest Jedan od pet miliona u Beogradu: Blokada RTS, poziv novinarima te kuće da se ...

Izvor: Beta, 09.Mar.2019, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Jedan od pet miliona u Beogradu: 'Blokada' RTS, poziv novinarima te kuće da se ...

Protest "Jedna do pet miliona" u Beogradu završen je večeras ispred zgrade Radio-televizije Srbije pozivom novinarima te medijske kuće da se pridruže bojkotu i najavom da će se gradjani okupiti i sledeće subote."Ovo je bojkot upozorenja, pozivamo vas da se pridružite bojkotu", rekli su organizatori sa razglasa dok su okupljeni skandirali "Bojkot", "Blokada". Kako su naveli, znaju da novinari ne uredjuju program, već rukovodioci sa "cenzorom (predsednikom Srbije) Aleksandrom Vučićem"."Nema potrebe da nas se plašite, mi smo uz vas", poručili su novinarima RTS-a.Govoreći o programu te medijske kuće oni su rekli da je očigledno za nju važniji svi drugi bojkoti u svetu i "laži" Aleksandra Vučića nego protesti gradjana Srbije."Znamo da nas Vučić sada gleda i broji i nervira se i brojaće nas do pet miliona kada će morati da ode ili beži iz Srbije", naveo je jedan od organizatora. Okupljeni su ispred ulaza u Takovskoj ulici i Abardarevoj izlepili plakate  sa siluetom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i natpisom "Lažov".Ispred RTS je emitovan je "Dnevnik slobodne Srbije" sa kog je saopšteno da se protestuje u 110 opština uz prisustvo 150.000 gradjana, a da je 107.000 njih potpisalo Sporazum sa narodom. Emitovane su i vesti da je predsednik opštine Grocka Dragoljub ...
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četrnaesti protest '1 od 5 miliona'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Mar.2019, 00:30

Protest "1od 5 miliona" održan je četrnaesti put za redom u Beogradu, a demonstranti su tokom protesta blokirali ulaze u zgradu Radio-televizije Srbije na sat vremena pod parolom "Dosta smo mi gledali vas, sada ćete vi nas".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.