Izvor: MozzartSport.com, 01.Maj.2021, 18:04

PLS: Kolubara tukla Kabel i preotela mu mesto ka eliti

Kragujevčani jednom nogom u Superligi

Veliki obrt na tabeli Prve lige Srbije! Sada iz Lazarevca puca pogled, prvi put, ka Superligi.

Direktan okršaj za drugo mesto i kartu koja vodi u elitu imali su u Novom Sadu danas Kabel i Kolubara. Ko god bi izašao iz njega kao pobednik, imao bi trasiran put ka Superligi. Iako je domaćin u meč ušao kao nominalni favorit, bio je i u nešto boljoj formi na papiru, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kolubara je spakovala tri boda za Lazarevac i sada je sve u njenim rukama što se promocije tiče – 1:0.

Trenutak koji je u dobrom delu prelomio utakmicu dogodio se u 20. minutu, kada je Kabel ostao sa igračem manje, a dva minuta kasnije Kolubara je povela. Taj rezultat je ostao na snazi do kraja, iako je i tim iz Lazarevca dobio crveni karton u 72. minutu. Ravnoteža u broju fudbalera na terenu nije mnogo donela Novosađanima, koji su sada pali na treće mesto na tabeli i moraju da čekaju eventualni kiks Kolubare u poslednja četiri kola da bi se vratili na poziciju broj dva.

Radnički iz Kragujevca je jednom nogom u Superligi. Crveno-beli su kod kuće pobedili u Loznicu u još jednom, na papiru, jako zanimljivom meču i učvrstili su se na poziciji broj jedan – 1:0.

Sada klub sa Čika Dače ima šest bodova više od trećeplasiranog i ne deluje naročito realno da sve to ispusti iz ruku u poslednjih 360 minuta u sezoni.

Šanse da se domogne elite ima i dalje i IMT, koji je danas upisao petu uzastopnu pobedu i na tri boda je od Kolubare.

„Traktoristi“ su deklasirali Budućnost iz Dobanovaca sa 5:2 i sada su sa 47 datih golova najefikasniji tim Prve lige Srbije.

PRVA LIGA SRBIJE – 30. KOLO

Subota

Dinamo Vranje – Borac Čačak 0:1 (0:0)

Grafičar – Jagodina  2:0 (1:0)

IMT – Budućnost D. 5:2 (1:1)

Kabel – Kolubara  0:1 (0:1)

Radnički K. – Loznica  1:0 (1:0)

Radnički P. – Trajal  1:1 (0:0)

Radnički SM – Železničar P. 2:0 (1:0)

Sloga K. – Dubočica 2:2 (0:0)

Žarkovo – Zemun  0:1 (0:1)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.