Nedimović o slučaju Kolubara: Svako će dobiti kaznu

Izvor: B92, 23.Jul.2023, 11:36

Nedimović o slučaju Kolubara: Svako će dobiti kaznu

Gost jutarnjeg programa na televiziiji Prva je bio potpredsednik FSS Branislav Nedimović koji je govorio o aktuelnim temama.

Prvo i osnovno pitanje je u vezi Kolubare za koju je dokazano da je nameštala utakmice, ali će uprkos tome ostati u Superligi.

Jer je zbog odluke CAS smanjena kazna sa devet na šest bodova.

"CAS to je međunarodni sportski sud u Lozani, po žalbi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kolubare zbog nameštanja FSS je kaznio Kolubaru. CAS je potvrdio da je bilo nameštanja, potvrdio proceduru FSS, doduše umanjio kaznu sa devet na šest bodova i na bazi toga mi imamo situaciju da imamo tim koji je nemeštao utakmice, mi smo svega toga svesni. Od toga ne može niko da pobegne", rekao je Nedimović.

"Mi smo ih kaznili nešto strožije, ali će sutra FSS i zajednica prvoligaša doneti odluku o tome kako će izgledati Superliga, kako Prva liga, poštovaćamo odluke CAS, ono što je definitivno, za to mora neko da odogovara, nama je smanjio neko sa devet na šest i sada smo pobedili, alo ljudi vi ste nameštali utakmice. Vi ste počini nešto zbog čega vas i organi u Srbiji ne mogu reći jure, ali bave se time"

"Ovo je prvi put posle 100 godina da se neko uhvati u koštac sa ovim", kaže Nedimović

"Neće niko reći, ej ja sam nameštao utakmice, ja mislim da nije bar toliko lud"

"Mi smo iz UEFA dobili iz nekih kladionica dokaze o kvotama, o klađenjima, o uplatama na određene utakmice, o anomalijama koje se dešavaju na utakmicama, i na bazi toga doneli prvostepenu i drugostepenu odluku"

Neko je na osnovu toga zaradio veliki novac.

"Što se tiče sporta i fudbala mi smo to dokazali, FSS niti je tužilaštvo niti je policija. To je posao za neke druge organe da utvrde koje to tačno uradio, mi smo na sportskom planu sve uradili, dve smo dostavili, dostavićemo doluku CAS, to je najteži deo posla, to je Sizifov posao, ali uspeli smo, imao sam bojazan", odgovorio je Nedimović.

Ko će odogovarati u Kolubari.

"Pa nema milion ljudi, svako će dobiti kaznu kakvu treba da ima. Nekoliko postupaka protiv Kolubarte je pokrenuto, zajedno sa državom menjamo i sportsku budućnost sa državom i sada možemo da pričamo o tim temama", smatra potpredsednik FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.