Grčić: Kolubara zaradila 1,5 milijardi u prvih šest meseci

Izvor: BKTV News, 30.Sep.2013, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčić: Kolubara zaradila 1,5 milijardi u prvih šest meseci

Direktor rudarskog basena “Kolubara” Milorad Grčić saopštio je da je u prvih šest meseci ove godine to preduzeće ostvarilo profit od 1,5 milijardi dinara i da će spremno dočekati zimu, tako da građani i Elektroprivreda Srbije nemaju razloga za brigu.

Grčić je u pisanom saopštenju, sumirajući rezultate rada, naveo da su krađe nafte svedene na minimum, da je regulisana tenderska dokumentacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << uvedene mere racionalizacije na svim nivoima, i da se permanentno radi na poboljšavanju uslova rada na kopovima i sistema zaštite na radu.
On je kazao da je izuzetno ponosan što je uspeo zajedno sa EPS-om da “Kolubaru Metal” vrati pod okrilje “Kolubare” i što je počela realizacija projekta kopa “Radljevo” o kojem je ideja usvojena još 1978. godine.
“Intenzivno radimo i očekujemo da ćemo do kraja godine imati završen Glavni projekat za otvaranje kopa, a da ćemo u 2014-oj godini krenuti sa procesom eksproprijacije u zoni ovog kopa”, najavio je Grčić.
Dodao je i da je zadovoljan kako se realizuju radovi na montaži rotornog bagera u “Tamnavi”, i realizacijom “Zelenog kredita” i saradnjom sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i KFW banke.
On je u saopštenju naveo i da niko nema pravo da se meša u rad istražnih organa, povodom nedavnih hapšenja u “Kolubari”.
“Kada govorimo o reformama u privrednom društvu, pričamo o potpuno drugačijem pristupu, promeni svesti kod rudara, ali i onih koji rukovode Kolubarom”, rekao je Grčić. Dodao je da je osnovni cilj da se strateški i organizaciono uredi “Kolubara” na način da bude sistem koji će i u narednim decenijama raditi stabilno, bez trzavica i problema.
Izvor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.