Delimično opravdani veliki troškovi zakupa

Izvor: Beta, 02.Mar.2011, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delimično opravdani veliki troškovi zakupa

BEOGRAD, 2. marta 2011. (Beta) - Direktor rudarskog basena "Kolubara" Nebojša Ćeran u sredu je izjavio da su u 2008. godini u tom preduzeću ekstremno porasli troškovi za zakup privatne mehanizacije, što je samo delimično bilo opravdano.

Ćeran je na konferenciji za novinare istakao da su u 2010. godini ti troškovi smanjeni za 80 odsto, odnosno za 40 miliona evra godišnje, a da je anagazovanje privatne mehanizacije na kopovima smanjeno deset puta.

On je istakao da su od 2009. godine, kad je promenjeno rukovodstvo u "Kolubari", propisana pravila za prodaju uglja, obezbedjena sigirna naplata, a broj zaposlenih je manji za 800, što je donelo godišnje uštede od pet miliona evra, dok su uštede po osnovu sponzorstava i donacija dva miliona evra", rekao je Ćeran.

Na pitanje da li uštede u "Kolubari" pokazuju da li je izostala kontrola poslovanja tog preduzeća koji je u sastavu Elektoprivrede Srbije (EPS) Ćeran je odgovorio da će istraga pokazati da li je bilo zloupoteba u "Kolubari". Nadležni državni organi srpovode istragu o poslovanju "Kolubare" zbog sumnje da je bivše rukovodstvo oštetilo to preduzeće.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIS u plusu, Rusi ga preporodili

Izvor: B92, 02.Mar.2011

Beograd -- Dobit Naftne industrije Srbije iznosila je u prošloj godini 16,5 milijardi dinara, izjavio je generalni direktor te kompanije Kiril Kravčenko...Kravčenko je istakao da je to bila "prva pozitivna poslovna godina u novoj istoriji NIS-a"...Pored neznatnog povećanja poreza, osnovni izvori...

Nastavak na B92...

Ćeran: Troškovi u Kolubari delimično opravdani

Izvor: EMportal, 02.Mar.2011

Rast troškova zakupa mehanizacije u Kolubari u 2008. delimično je opravdan budući da je to bila godina velikih radova u ovom preduzeću, izjavio je danas generalni direktor JP Kolubara Nebojša Ćeran.

Nastavak na EMportal...

Kolubara: S bagerima se malo preteralo

Izvor: Mondo, 02.Mar.2011

Direktor rudarskog basena Nebojša Ćeran rekao da su ekstremni troškovi zakupa privatne mehanizacije u 2008. godini bili “samo delimično opravdani”.

Nastavak na Mondo...

Ćeran: Ne mogu da odgovaram za poslovanje u 2008. godoni

Izvor: Beta Video, 02.Mar.2011

BEOGRAD - Direktor rudarskog basena ``Kolubara`` Nebojša Ćeran: Ne mogu da odgovaram za poslovanje u 2008. godoni jer nisam bio tada radnik Kolubare (CH 8)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Troškovi zakupa delimično opravdani

Izvor: Danas, 02.Mar.2011

U 2008. godini u Kolubari su ekstremno porasli troškovi za zakup privatne mehanizacije, što je samo delimično bilo opravdano. U 2010. godini ti troškovi smanjeni su za 80 odsto, odnosno za 40 miliona evra godišnje, dok je angažovanje privatne mehanizacije na kopovima smanjeno 10 puta. Od 2009....

Nastavak na Danas...

U Kolubari za 10 puta smanjen zakup mašina

Izvor: Glas javnosti, 03.Mar.2011, 07:17

BEOGRAD - Generalni direktor Rudarskog basena Kolubara Nebojša Ćeran izjavio je da je u radu tog preduzeća bilo propusta, posebno što se tiče iznajmljivanja mehanizacije...On je rekao su u 2008. godini u tom preduzeću ekstremno porasli troškovi za zakup privatne mehanizacije, što je samo delimično...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.