Dani Evropske baštine na kopovima Kolubare

Izvor: Studio B, 28.Sep.2013, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani Evropske baštine na kopovima Kolubare

U okviru manifestacije „Dani Evropske baštine 2013" danas je u Lazarevcu na lokaciji amfiteatra kod protočnog jezera reke Kolubare organizovan program „Amfiteatar- početak novog života".

Program je, kod površinskog kopa „Tamnava istočno polje", za sve zainteresovane građane organizovalo udruženje „Naše ognjište", pod pokroviteljstvom grada Beograda i Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

-Kada smo tokom priprema „Dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << evropske baštine" poslali dopis organizacijama civilnog društva iz Beograda da se sa programima uključe u manifestaciju, sa velikim elanom i voljom javila se grupa nevladinih aktivista predvođena Zoranom Antonijevićem i Branislavom Pajćem, sa ciljem da se afirmiše, aktivira i raznim sadržajima oplemeni ceo ovaj veliki i neiskorišćen prostor odlagališta Površinskog kopa. Takođe smo iskoristili priliku da putem lokalnih medija pozovemo udruženja iz Lazarevca da se projektima i programima više odazivaju na javnim konkursima grada Beograda namenjenim finansiranju organizacija civilnog društva. Inače, 130 organizacija koliko je za sada registrovano na teritoriji opštine Lazarevac, mogu da značajno unaprede polođaj građana u svim oblastima samo ako su aktivna i organizovana - ukazao je Goran Šehović, zamenik direktora Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima grada Beograda.

U manifestaciji su aktivno učestvovali učenici nekoliko lazarevačkih osnovnih škola, udruženje „Hipokrat", udruženje penzionera „Lazarevac" i udruženje „SVEBOR - srpske veštine borenja". 
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.