Da li je gotovo, ovo su četiri nova superligaša, ili...?

Izvor: Sportske.net, 15.Jun.2020, 21:17

Da li je gotovo, ovo su četiri nova superligaša, ili...?

Ako sve bude kako je najavljivano...

Prva liga Srbije ušla je takođe u samu završnicu, danas je kompletirano i pretposlednje, 29. kolo utakmicom između Kolubare i Zlatibora, koju su gosti dobili rezultatom 2:1.

Tako kolo pre kraja imamo čak četiri ekipe na vrhu tabele, u razmaku od samo jednog boda. Vodeći Grafičar i Zlatibor imaju po 51, a Bačka i Metalac ih prate sa po 50 bodova. Na petom mestu je Klubara sa 47 bodova.

S obzirom na odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nadležnih organa FSS da se Superliga proširi za narednu sezonu sa 16 na 20 klubova, četiri prvoplasirana kluba iz Prve lige Srbije trebalo bi da sledeće sezone nastupaju u eliti.

Ali, s obzirom na najave da će Grafičar kao Zvezdina filijala odustati od promocije u najviši rang, onda bi trebalo očekivati da i petoplasirani iz PLS postane superligaš.  Dakle, u tom slučaju je već izvesno ko će u Superligu - Zlatibor, Bačka, Metalac i Kolubara, pošto Radnički iz Pirota kao šestoplasirani, u poslednjem kolu ne može da stigne ekipu Kolubare.

Ali, ne treba da iznenadi ako bude još nekih administrativnih odluka, ili eventualnih odustajanja, pa da u elitu upadne neko ko to rezultatima ove sezone baš i nije zaslužio.

-

-    Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.