Zvezda stotkom započela odbranu titule u Superligi

Izvor: RTS, 27.Apr.2019, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda "stotkom" započela odbranu titule u Superligi

Košarkaški Crvene zvezde uspešno su započeli odbranu titule u Superligi Srbije. Zvezda je u utakmici prvog kola grupe A savladala ekipu Dunava, rezultatom 101:60 (26:15, 33:16, 23:20, 19:9).
Crveno-beli su od početka nametnuli svoj ritam, a posle prve četvrtine koju su realizovali u svoju korist 26:15, pitanje pobednika rešili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su početkom druge.

U prvih pet minuta ekipa Milana Tomića je napravila seriju 17:0 i bilo je jasno da Dunav nema šta da traži.
Domaćin je rutinski održavao prednost između 20 i 30 poena i na kraju mirno priveo meč kraju u hali "Aleksandar Nikolić".
Ubedljivo najbolji akter meča bio je Dušan Ristić, koji je bio bez promašaja iz igre i imao 20 poena i osam skokova. Rivers je zabeležio 15 poena i četiri asistencije, Dobrić je imao 13, a Odžo 11 poena.
Kod gostiju najefikasniji je bio Milan Nikolić sa 11 poena, dok niko više nije bio dvocifren.
U sledećem kolu regionalni i srpski šampion gostuje Zlatiboru za četiri dana, dok Dunav dočekuje OKK Beograd.
Zvezda je četiri prethodne godine osvajala titulu u Superligi Srbije.
U ostalim utakmicama Sloboda je sa 90:81 bila bolja od Novog Pazara, FMP je rutinski pobedio Zlatibor u Čajetini (74:61), baš kao i Borac protiv OKK Beograda – 97:90. 
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dunav ''uspavao'' Berona, ali Zvezda je opet na ''40+''!

Izvor: Sportske.net, 27.Apr.2019

Pitanje pobednika se nije ni postavljalo u ovom meču...Iako je početkom ove nedelje igrala majstoricu finala plej-ofa ABA lige, a potom proslavila šampionsku titulu i plasman u Evroligu, Crvena zvezda je večeras ubedljivo startovala i u Superligi Srbije...U meču prvog kola Grupe A, Zvezda je večeras...

Nastavak na Sportske.net...

Da li Reglend, Perperoglu i Cirbes ostaju u Zvezdi? Ovako je Tomić odgovorio...

Izvor: Sportske.net, 27.Apr.2019

Iz različitih razloga nisu licencirani za Superligu, a da li će igrati sledeće sezone u Zvezdi?..Crvena zvezda je silovito startovala u Superligi, pobedom nad Dunavom rezultatom 101:60, a posle meča jedna od tema razgovora trenera Milana Tomića sa novinarima bili su i igrači koje nećemo gledati...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.