Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2016, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatorog odustao od ABA lige zbog nedostatka novca

Košarkaški vicešampion Slovenije Zlatorog saopštio je da sljedeće sezone neće igrati u Jadranskoj ligi zbog nedostatka novca.

Zlatorog je dobio poziv da učestvuje u ligi kada su Olimpija i Helios odustali, a u petak je saopštio da je poslije analize budžeta odustao od učešća jer ne bi mogao dostojno da se takmiči protiv timova "čije su finansijske mogućnosti mnogo veće" od njihovih.

"Prije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nego što smo donijeli konačnu odluku, obratili smo se našem glavnom sponzoru, Pivovarni Laško, ali pošto smo sa njima već potpisali čvrst, dugoročni i za slovenačke uslove svakako impresivan ugovor do 2018, nismo mogli da dobijemo dodatna sredstva", navodi se u saopštenju.

Uprava je navela da je razmišljala da se ipak upusti u regionalno takmičenje, ali da je na kraju odlučila da se posveti razvoju i promociji mladih igrača kroz domaća takmičenja.

"Uprava kluba se nada da će dobar rad rezultirati dodatnim sredstvima i da ćemo moći da igramo ABA ligu u narednim sezonama", navodi se u saopštenju.

Primjenom nacionalnog koeficijenta, sljedeće države za prijem novih klubova u regionalnoj ligi su Bosna i Hercegovina i Makedonija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.