Zdravlje ispustilo pobedu, Vojvodina slavila posle preokreta

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2023, 12:08

Zdravlje ispustilo pobedu, Vojvodina slavila posle preokreta

I pored vođstva od 14 poena u poslednjoj četvrtini, Leskovčani nisu upisali trijumf u 21. kolu Košarkaške lige Srbije, pošto su igrači novosadske Vojvodine uspeli da preokrenu i na kraju slave rezultatom 81:77 (21:20, 17:25, 20:20, 23:12).

Baš kao i pre mesec dana u polufinalu drugog stepena Kupa, tim iz Leskovca ne samo da je pružio snažan otpor favorizovanom rivalu, već su imali dobijenu utakmicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Međutim, to što su u poslednjih 6 minuta utakmice postigli svega 3 poena ih je koštalo pobede koja bi im omogućila beg sa dna tabele.

Nakon izjednačene prve četvrtine u kojoj su gosti iz Novog Sada imali blagu prednost, ”Farmaceuti” su bili mnogo bolji rival u drugom periodu i na poluvreme otišli sa 45:38.

Sa 7 poena prednosti domaći su ušli i u poslednjih 10 minuta, ali su nakon samo nekoliko minuta igre tu prednost duplirali i stigli do rezultata 74:60. Od tog trenutka kao da se raspala igre Leskovčana, Vojvodina je zaigrala kombinovanu odbranu koja je Zdravlje naterala na veliki broj grešaka i izgubljenih lopti.

Trojkom Pešakovića u poslednjem minutu Novosađani su poveli sa 78:76, Džordan je na drugoj strani bio polovičan sa slobodnih bacanja, što su Novosađani iskoristili da dođu do plus tri - 80:77. Pokušao je Blekvel trojkom da donese izjednačenje, nije bio precizan pa je Ljubičić na 6 sekundi do kraja osigurao pobedu gostima (81:77).

Najefikasniji u timu Zdravlja bio je Džordan sa 18 poena, Morgan je dodao 14, dok je dabl-dabl učinak imao Stevan Jovanović (12 poena, 11 skokova). Vojvodinu je do pobede predvodio Beslać sa 27 poena, a baš kao i Jovanović, i on je imao 11 uhvaćenih lopti.

Leskovčani su posle još jednog poraza ostali na začelju tabele sa skorom 6-15. Isti učinak imaju Dunav i Novi Pazar, dok je ispod njih samo Kolubara.

Zdravlje će u narednom kolu gostovati u Užicu, ekipi Slobode.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.