Trinkijeri: Sanjaš da budeš deo ovog derbija

Izvor: Mondo, 23.Nov.2018, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri: Sanjaš da budeš deo ovog derbija

Mnogo debitanata u prvom košarkaškom "večitom derbiju" ove sezone. "Kad se baviš košarkom sanjaš da budeš deo ovog derbija i onog atinskog. Pričaću deci o ovome". Trinkijeri dodaje: "Ovo je meč za THE igrače".

Da li će Partizan naneti prvi poraz Crvenoj zvezdi mts, u derbiju 9. kola ABA lige u subotu, 24. novembra (početak u 17 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << časova, direktan TV prenos Arena sport 1)?

"Znaćemo oko 19 časova", rekao je jedan od mnogih debitanata u "večitom derbiju" Andrea Trinkijeri, koji od svojih igrača traži maksimalnu koncentraciju svih 40 minuta, pozitivnu energiju, ali da budu pomalo i opušteni.

On je svestan šta znači i predstavlja utakmica Partizana i Crvene zvezde.

"Odrastao sam u Milanu, tako da sam od pete, šeste godine postao svestan šta je to derbi (mislio je na rivalitet Intera i Milana u fudbalu, prim. aut.). Pobednici se 'šire' po kafićima, kancelarijama, a ovi koji izgube ne izlaze iz kuće... Sve ja to znam i to je sve uživanje. To su sitnice, ali za mene su kao kajmak na pljeskavici. Kad se baviš košarkom uvek sanjaš da budeš deo derbija Panatinaikos - Olimpijakos ili Zvezda - Partizan. Ako neko treba da napravi film o derbiju u košarci, onda treba da snimi o ta dva. Nema trećeg", rekao je Trinkijeri, jedan od onih koji će prvi put osetiti šta znači biti deo ovog, bez lažne skromnosti, spektakla i dela tradicije srpskog sporta.

"Mnogo sam slušao priče kao bajke, ali ne bih želeo da filozofiram, nego da doživim. Uživaću bez dileme. To je prvi od mnogo derbija i želim da uživam u svakoj sekundi, da jednog dana mojoj deci mogu da pričam šta znači biti na klupi u Pioniru na Partizan - Zvezda", dodao je Trinkijeri.

Baš zato što je svestan šta ova utakmica znači, Trinkijeri podvlači da ovo nije utakmica za "običnog" igrača, već za onog koji je spreman da se nosi sa svime šta ona donosi.

"Dakle, nije ovo utakmica za 'ej igrača', već 'THE igrača'", kaže Trinkijeri.

Zvezda ima skor 8-0, Partizan 4-4.

Iako daje Zvezdi ulogu favorita, Trinkijeri je ponavio ono što su mnogi izgovarali pred gotovo svaki meč Partizana i Zvezde u bilo kom sportu:

"Ovo je jedina utakmica gde se ne zna ko je favorit, jer to je derbi".

Zato traži koncentraciju svih 40 minuta...

"Jedna izgubljena lopta, jedan faul, jedna mala stvar je važna, može da odluči. Zato je potrebna koncentracija i da budemo pametni, ali i malo opušteni, jer je ovo prvi derbi, novembar je, ima još mnogo stvari koje se mogu dogoditi ove sezone. Treba nam dobra, čvrsta, energična utakmica. Mi ćemo imati ogromnu podršku sutra i to moramo da pretvorimo u pozitivnu energiju tokom svih 40 minuta", kaže italijanski trener.

Upitan da li može da kaže ko će početi utakmicu, Trinkijeri se našalio, ali i pokazao da vrlo dobro zna istoriju Partizana:

"Ako me pitate za petorku, izdiktiraću vam je odmah: Todorić, Lončar, Dalipagić, Miško Marić i Šilobad. Već sam probao da im kažem taktiku, ali oni su rekli ne treba, ti slušaš nas", rekao je trener uz osmeh i dodao da će u konkurenciji za tim biti i Aranitović i Trifunović.

Italijanski stručnjak najavio je posle subotnjeg meča dva dana odmora, a onda "devetodnevni kamp", koji će poslužiti da sa igračima koji ne budu sa svojim reprezentacijama, prođe stvari koje bi u nekom drugom "filmu" bile odrađene na letošnjim pripremama.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.