Trinkijeri: Kada dođe gusto, mi tada ne igramo košarku

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2018, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri: Kada dođe gusto, mi tada ne igramo košarku

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri bio je nezadovoljan na pres konferenciji posle poraza od Zenita.

- Na ovom nivou nije dovoljno igrati 20 minuta. Bili smo naivni i mekani, ali vratili smo se. Uvek ima nešto dobro u ovoj ekipi, ali kada vodite četiri poena na poluvremenu, uz toliko izgubljenih lopti, bilo je jasno, po svim udžbenicima košarke, da će biti gusto. Mlada smo ekipa, individualno nismo bili dobri, ali timski smo pokazali neke kvalitete. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Nismo odustali ni u jednom trenutku i moram da gledam ono što je pozitivno - rekao je Trinkijeri na konferenciji za novinare.

Partizan je izgubio 75:71, iako je na poluvremenu vodio 44:40.

- Trebalo je da bude plus 20 za nas na pauzi, a bilo je na kraju plus četiri, jer smo im dali da naprave deset skokova u napadu. Nemoguće je tako dobiti utakmicu. Falio nam je važan igrač (Zagorac). Njihova treća četvrtina je bila odlična, digli su se. Upozorio sam ekipu na to, ali nismo uspeli fizički da odgovorimo. Mogli smo lagano da izgubimo sa 20 razlike, ali našli smo volju i želju. Iskreno, na kraju mislim da je trebalo da dobijemo ovo. Bolje sada ovako da izgubimo, ali imamo mnogo prostora da budemo bolji - uverava Trinkijeri, kome je ovo prvi poraz od dolaska u beogradski klub.

Spomenuo je i Amara Gegića.

- Najveći problem je kada dođe gusto, mi tada ne igramo košarku. Počnemo da trčimo umesto da usporimo. Moramo da naučimo kako da postavimo telo. Koliko puta je Gegić bio u toj situaciji večeras. Ima 205 cm i još ne zna da koristi visinu i snagu.

Na pitanje o čestoj komunikaciji sa sudijama ironično je odgovorio:

- Pitao sam ih gde ima u blizini dobar restoran. Dajte, nemojte to da me pitate..."

Za kraj se dotakao i male minutaže Đorđa Gagića.

- To pitajte Gagića, mora da odraste - zaključio je Italijan
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.