Terzićeve reči munjevito odjeknule u Hrvatskoj!

Izvor: Sportske.net, 12.Maj.2020, 18:19

Terzićeve reči munjevito odjeknule u Hrvatskoj!

Iako ih je izostavio iz svojih planova, ipak nisu ravnodušni.

Godinama, decenijama se polemisalo o regionalnoj ligi na prostorima nekadašnje Jugoslavije, po ugledu na košarkašku ABA ligu, ali strah od huligana bio je, očigledno, jači od te ideje.

Po svemu sudeći, sada o tome niko više i ne razmišlja, pa je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pokrenuo novu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << temu za razmatranje - formiranje regionalne lige, ali ne na prostorima bivše Jugoslavije, već na prostoru Srbije, Bugarske, Mađarske i Rumunije.

''Srbija, Mađarska, Rumunija i Bugarska su područja sa zbirno 50.000.000 stanovnika, postojalo bi veliko interesovanje publike, televizije i sponzora što bi donosilo prihode od ulaznica, TV prava i sponzora.







Računam da bi Srbija, Mađarska, Rumunija i Bugarska davale po četiri predstavnika, bila bi to liga sa jakim TV pravima i prolaznosti za osam ekipa u evropska takmičenja'', izjavio je, između ostalog, Terzić za ''Žurnal''.

Iako Hrvate nema u svojim planovima, Terzićeva ideja odjeknula je i u Hrvatskoj.

-

Tamošnji ''Jutarnji list'' je na svom portalu objavio tekst pod naslovom: ''FUDBALSKA REGIONALNA LIGA, ALI BEZ HRVATSKE - Četiri države iz susedstva udružuju snage, ulaze Zvezda i Partizan, a klubovi će zarađivati i od TV prava'', uz akcenat da se radi o tržištu od 50 miliona stanovnika.

''Srbija, Mađarska, Rumunija i Bugarska - svi zajedno u Regionalnoj ligi. Ideja je, ne toliko nova, plasirana na 'šlagere' brojnih medija u susedstvu i čini se da ima dosta onih koji više daju blagoslov tržištu od 50 miliona stanovnika, nego ideji o ligi na području 'bivše Juge', a gde je neminovnost 'pendrečenje' svako kolo...

Dakle, umesto Hrvatske, Slovenije, BIH, Crne Gore i Makedonije (Kosovo je ionako van svake računice), u ligi bi igrali predstavnici Mađarske, Rumunije, Bugarske i Srbije, a svaka od tih zemalja imala bi pravo na četiri kluba u eliti'',
navodi se na sajtu pomenutog hrvatskog medija.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kako bi izgledala liga koju predlaže Terzić, koje klubove biste najradije gledali?

Izvor: Sportske.net, 12.Maj.2020

Da li bi efekat zaista bio onakav kakav očekuje Zvezdin generalni direktor?..Predlog Zvezdana Terzića da se krene ka formiranju regionalne lige, zajedno sa klubovima iz Mađarske,Bugarske i Rumunije izazvao je danas veliku pažnju ne samo u Srbiji, već i u regionu...U najkraćem, on predlaže ligu...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.