TOTALNA PROMENA U SRPSKOJ KOŠARCI: Večiti rivali će igrati KLS od početka sezone

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021, 16:28

TOTALNA PROMENA U SRPSKOJ KOŠARCI: Večiti rivali će igrati KLS od početka sezone

O predlogu će se odlučivati sledeće nedelje.

Sledeće nedelje bi srpska košarka na klupskom planu mogla da doživi ozbiljne promene, ukoliko bude usvojen predlog o potpunoj transformaciji Košarkšake lige Srbije po totalno drugačijem modelu od onog koji je do sada bio aktuelan.

Ideja je da se postavi sistem takmičenja sa 20 klubova, što znači da bi liga bila proširena sa sadašnjih 16 klubova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i potom bi ekipe bile podeljene u dve grupe od po 10 timova. Ovo bi značilo da bi u viši rang prešla još dva kluba iz Druge srpske lige, a najinteresantniji detalj je da bi ligu od početka igrali i večiti rivali. Ipak, u pitanju bi bili igrači iz mlađe kategorije, a ne prvotimci, kako bi na taj način stekli iskustvo igranja seniorske košarke.

Ovo je novi korak u transformaciji šampionata Srbije koji traži novi format u poslednjih par sezona. Posle prethodne koju je prekinula korona liga je proširena sa 14 na 16 klubova upravo zbog pandemije, a sada je već spreman novi predlog kojem ostaje samo da bude izglasan.

Italija je bez problema dobila i Tursku i Švajcarsku, a kako igra, Vels danas (18.00) neće predstavljati nikakav problem, iako Ostrvljani u meč ulaze sa sjajna četiri boda. Kvot na Azure je 1,52, a na duplu šansu X2 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Italija - Vels.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Fabiola Paralo, devojka fudbalera Laga Žuniora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.