Supernatural akcija коš za čist grad

Izvor: Plakatt.com, 20.Apr.2011, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supernatural akcija коš za čist grad

Grad Beograd, Beograd
Saturday 23 Apr 12:00

Približavanje „košarkaške nacije“ svetskom nivou i u „sportovima“ kao što su recikliranje i zaštita životne sredine, recan Fond za povraćaj i reciklažu limenki, podstiče tokom maja meseca takmičenjem „Koš za čist grad“ na centralnim trgovima širom Srbije. Ovo simboličko ubacivanje iskorišćenih limenki u koševe počinje u subotu, 23. aprila u okviru beogradskog Supernatural festivala u Botaničkoj bašti, organizovanog povodom Dana planete Zemlje.
„Naša takmičenja su drugačija, pošto na njima nema pobednika i pobeđenih, već pobeđuju svi – tako što doprinose da se očuva zdrava životna sredina i jačaju svest o tome da živimo na „iznajmljenoj“ planeti. Posebno je važno to što se naši takmičari, dok rade tako važne stvari, uzgred i nezaboravno zabavljaju“, rekla je Jelena Kiš, menadžer recan Fonda.
Akcija „Koš za čist grad“ ove godine biće organizovana četvrtu godinu za redom, a do sada je u njoj učestvovalo oko 700 đaka. Tokom maja ove godine u ubacivanju limenki u džinovske koševe takmičiće se učenici osnovnih škola u Kragujevcu, Pančevu i Jagodini. Svi đaci koji budu ubacivali prazne limenke u veliki recan-ov ekološki koš sakupljaće poene za reciklažu i za svoj grad a najboljima predstoje nagrade iznenađenja.

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.