Stefon Marberi: Hteo sam da se ubijem, bio sam u depresiji (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2015, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefon Marberi: Hteo sam da se ubijem, bio sam u depresiji (VIDEO)

Bivšem ol-star igraču se sve skupilo te 2009. godine - smrt oca, propast firme Starberi i pad košarkaške karijere

Stefon Marberi je nekada bio strah i trepet u NBA ligi, ali je njegova karijera pri kraju prestala da bude toliko blistava. To, kao i smrt oca i propast firme koja se bavila proizvodnjom patika Starberi, doprineli su kliničkoj depresiji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kod ovog nekadašnjeg ol-stara.

Od tada on nije bio spreman da u medijima priča o tome, ali se napokon okuražio.

"Želeo sam da umrem. Želeo sam da se ubijem ponekad. Jesam, stvarno... Ali to nije bilo zbog košarke. Bilo je zbog mene. Bio sam depresivan, bio sam bolestan", rekao je Marberi.

On je NBA karijeru završio 2009. godine kao igrač Boston Seltiksa, a najgori period njegove karijere bio je onaj u Njujork Niksima od 2004. do 2009. kada se konstantno svađao sa trenerima. Klub je spolja delovao disfunkcionalno, morili su ga seksualni skandali, pa je čak Marberi kao svedok na sudu rekao da je imao seksualne odnose sa jednom radnicom, posle jedne timske žurke.

"Kada se događalo sve to sa Niksima, kada mi je umro otac, kada je Starberi brend lagano propadao, a ja sam sve to posmatrao, mnogo me je bolelo. Više me je bolelo nego to što mi je propadala košarkaška karijera. Bio sam zarobljen u svojim mislima, zarobljen u vrtlogu misli o sebi. Bio sam zarobljen i u odlukama koje sam donosio", priseća se crnih dana košarkaš Peking Daksa.

Upravo vreme provedeno u Kini je ono što mu je najviše pomoglo.

"Kažu da si rođeni gubitnik, da ne možeš da pobediš, a onda promeniš sredinu u kojoj živiš, jer te kod kuće svi mrze, to mi je bilo vrlo bitno. Otišao sam iz sredine gde su me doslovno mrzeli, a došao tamo gde me svi vole?! Sada razmišljam ovako: Zašto bih se vraćao tamo gde me mrze? To nema smisla", završio je.



(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.