Šta su rekle srpske junakinje posle zlata na EP?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jun.2015, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta su rekle srpske junakinje posle zlata na EP?

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je posle pobede nad Francuskom (76:68) da je njen tim zahvaljujući kolektivnoj igri osvojio titulu prvaka Evrope.

- Ovo je tim, nije važnio ko izađe na teren. Večeras smo imali povređenog kapitena, međutim ostale igračice su preuzele odgovornost. Postigli smo veliki uspeh, nešto neverovatno i devojke bi trebalo da budu ponosne na sebe - izjavila je Maljkovićeva na konferenciji za medije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << posle meča.

Ona je čestitala svojim igračima, ali i reprezentaciji Francuske na fer-pleju. Za najkorisniju košarkašicu šampionata (MVP) proglašena je Ana Dabović, koja je meč protiv Francuske završila sa 25 poena.

- Ne znam šta da kažem, presrećna sam zbog devojaka i nacije. Naš glavni zadatak je bio da se borimo i predstavimo zemlju na najbolji način. Želimo da uživamo u trenutku - rekla je mlađa od sestara Dabović.

Pored nje, odličnu partiju protiv Francuskinja pružila je Sonja Petrović.

- Mi smo grupa devojka koja želi da se zabavi i uživa na terenu. Ovo je nevrovatno dostignuće za tim, posebno želim da nalgasim da smo tim. Jelena Milovanović je naš najbolji strelac, ali je večeras odlučila da igra za ekipu kada je videla da joj ne ide - istakla je Petrovićeva.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maljković: Postigle smo neverovatan uspeh

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2015

BUDIMPEŠTA - Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je poslije pobjede nad Francuskom (76:68) da je njen tim zahvaljujući kolektivnoj igri osvojio titulu prvaka Evrope..."Ovo je tim, nije važno ko izađe na teren. Večeras smo imali povređenog kapitena, međutim...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zlatne devojke večeras na terasi Skupštine Beograda!

Izvor: Prva.rs, 29.Jun.2015, 09:08

Tako će Srbija samo u nekoliko dana imati priliku da ispred popularnog balkona pozdravi zlatne sportiste. Posle fudbalera, koji su osvojili Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, tu čast će imati naše košarkašice.. Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.