Šta kaže potpredsednik KSS o neuspehu na Mundobasketu

Izvor: 011vodič.com, 12.Sep.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta kaže potpredsednik KSS o neuspehu na Mundobasketu

Biće više vremena za analizu učinka košarkaške reprezentacije Srbije na Mundobasketu u Kini po povratku “orlova” u Beograd sledeće nedelje. Pre toga je potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, Igor Rakočević, izneo svoje viđenje.
Kvota u MaxBetu na pobedu Srbije protiv SAD je 2.25.
Moguće je da su momci psihološki pali posle poraza od Španije. To nije bilo ništa neočekivano. Košarka je dosta emotivan sport, utakmice se igraju dan za >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << danom na prvenstvima i nekada nije lako vratiti se u normalan modus. Jednostavno, imali smo veoma loš dan protiv Argentinaca, oni su igrali zaista fenomenalno. Nismo uspeli da neke njihove akcije iz pik-en-rola i dodavanja na šut za tri poena da rešimo i to nas je dosta koštalo – rekao je Rakočević.
Upitan da pronađe razlog poraza, Rakočević kaže da ne postoji samo jedan. Smatra da je košarka takav sport u kojem i najmanja sitnica može da prelomi pitanje pobednika.
Ne mogu sad ništa definitivno da kažem. Ne postoji samo jedan razlog. Jednostavno, slabiji dan na najbitnijoj utakmici odlučio je sve. Da smo pogodili koji šut više i da smo odigrali malo bolju odbranu sada bi bio totalno drugačiji scenario. Košarka je takav sport – par lopti, par dodavanja potpuno promene tok, očekivanja i rezultat. Tako da eto, nažalost mi ovaj put nismo uspeli da napravimo ono što smo očekivali.
Umesto projektovanog finala, danas ćemo igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država u razigravanju za neku od 5. do 8. pozicije.
–  Snaga ekipe i individualna snaga igrača se pokazuju kroz to koliko uspeju da se dignu iz ovako nekih loših situacija. Mislim da ćemo odigrati utakmicu maksimalno, da ćemo pobediti, smatram da imamo mnogo veći kvalitet od Amerikanaca. Igra se po FIBA pravilima, što je isto naša prednost. Takođe, ne igraju im najbolji igrači. Iako ta pobeda neće doneti direktan plasman na Olimpijske igre, bitno je da se pobedi. Postoji taj rivalitet između njih i nas. Verujem da smo i dalje najbolja reprezentacija uključujući i njih. Treba pobediti tu utakmicu, jer sledeće godine možemo da se susretnemo opet sa njima – zaključio je Igor Rakočević.

The post Šta kaže potpredsednik KSS o neuspehu na Mundobasketu appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LEGENDARNI SRPSKI KOŠARKAŠ OŠTAR: Volim Saleta, ali tražim odgovore na ova pitanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2019

Dragan Kapičić iznenađen nekim negativnim stvarima u igri naše reprezentacije...Legendarni srpski košarkaš i nekadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić istakao je da reprezentativci naše zemlje nisu umeli da odgovore na prljave odbrane Španije i Argentine na Mundobasketu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.