Sportsko-rekreativni programi na Spensu za najmlađe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2018, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportsko-rekreativni programi na Spensu za najmlađe

Ukoliko su roditelji zainteresovani da dete odvedu na neki sport, jedna od opcija su i sportsko-rekreativni programi na Spensu, koji i ovog meseca privlače veliku pažnju mališana za razne aktivnosti, kao što su košarka, badminton i klizanje.

Sportske aktivnosti na Spensu aktuelne su i tokom zimskog perioda, a škole sporta namenjene su svim uzrasnim kategorijama te deca školskog i pedškolskog uzrasta imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priliku da izaberu omiljen sport. Najčešće su to škole fudbala, košarke, odbojke, plivanja, klizanja, ali od nedavno i škole rukometa.

"Ovim sportsko-rekreativnim školama trudimo se da svi sportski prostori u objektu budu obuhvaćeni. Ponosni smo što škole imaju veliku pažnju javnosti, i naši sugrađani imaju, možemo da kažemo, izuzetno visok nivo kulture bavljenja sportom", naglašava Slobodanka Brankov, portparolka Spensa.

Sport u najranijem uzrastu mnogo utiče na fizički i psihički razvoj deteta, a takođe pomaže da se deca bolje i lakše socijalizuju. Kako bi svoje obaveze uskladila sa školskim, mališanima su obezbeđeni termini u prepodnevnim i poslepodnevnim satima.

"Bez vežbanja nema pravilnog biološkog razvoja, uopšte ceo ljudski organizam je napravljen da bi se kretao, kretanje razvija sve organske sisteme, zato je za decu to najvažnije. Postoje najosetljivije faze u razvoju čoveka, one su, otprilike, od četvrte do sedme i jedanaeste godine. Ali od četvrte do sedme je moguće lepo implementirati vežbanje sa najvećim benefitima", objašnjava prof. dr Dejan Madić, Prorektor za međunarodnu saradnju.

Profesor Madić dodaje da nikada nije rano za vežbanje i ističe da dete ne treba davati sportu, nego sport treba dati detetu. Ovo su samo osnove posle kojih će se deca kasnije preusmeriti na željeni sport i možda jednog dana postati šampioni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.