Sportski tereni za sve Vladimirovčane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportski tereni za sve Vladimirovčane

Još jedno malo južno-banatsko selo Vladimirovac, obradovalo je svoje đake pravim malim sportskim centrom u okviru Osnovne škole "1.Maj" čiju je izgradnju finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Ulaganjem od skoro 10 miliona dinara napravljen je mini pič terena sa veštačkom travom i izgrađen je i presvučen košarkaški terena kojim se Vladimirovčani mogu podičiti sada kao jedinstvenim na celoj svoje Opštine Alibunar. Otvarajući i zvanično nove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << terene, koje đaci i žitelji Vladimirovca već uvelko koriste, resorna sekretarka gospođa Marinika Tepić poželela je da upravo ovi tereni postanu centar njihove svakodnevnice i najbezbednije mesto u selu.

"Činjenica je da živimo u vremenu otuđenosti, kada su okupljanja na sportskim igralištima na kojima deca osim što se bave fizičkom aktivnošću stiču i prave prijatelje, zamenile igrice na kompijuterima i društvene mreže. Želimo da to više ne bude tako i trudimo se da svoj deci obezbedimo prostor na kojem oni mogu da se bave sportom, a pogotovu školarcima i mladima iz malih sredina jer je njima to svakako potrebnije. Ulaganjima kao što su ova trudimo se da im pružimo sve ono što imaju i deca iz velikih gradova i mesta.

Izgradnja i presvlačenje košarkaškog terena i izgradnja mini pič terena sa veštačkom travom samo je još jedna od naših investicija u razvoj školskog sporta u AP Vojvodini. Veoma nam je važno da sve škole u Vojvodini imaju potrebne uslove za izvođenje časova fizičke kulture jer je ovaj predmet najvažniji za pravilan razvoj naše dece. Činimo sve što je u našoj moći da im to i omogućimo, pa smo tako nedavno sve osnovne škole koje nemaju salu za fizičko vaspitanje ili ga sprovode u adaptiranim učionicama opremili neophodnim sportskim rekvizitima."
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.