Sportski bioskop  B92.net preporuka za 9. april

Izvor: B92, 09.Apr.2020, 14:02

Sportski bioskop " B92.net preporuka za 9. april

I ovog četvrtka smo za vas spremili dva filma koji bi mogli da vam nadoknade nedostatak sporta i da pomognu da "ubijete" vreme tokom policijskog časa.

U sredu, na startu ovog "serijala" smo vam preporučili filmove o hokeju na ledu i fudbalu.

Sada su na redu košarka i automobilizam.

Košarka nije ni crna ni bela, u ovom slučaju je "zelena".

Jedan od klasika u žanru sportskij >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komedija sa sjajnim glumačkim tandemom Veslijem Snajpsom i Vudijem Harelsonom.

Glavni junak priče je Bili Hojl, bivši koledž košarkaš koji "vara" ulične igrače koji pretpostavljaju da je loš igrač samo zbog toga što je belac.

Kada udruži snage sa talentovanim, ali drskim Afro-amerikancem Sidnijem Dinom kako bi zaradili gomilu dolara, počinje prava zabava, na i van terena u Los Anđelesu početkom devedeseti.

Uloga belog basketaša Bilija je navodno planirana za Kijanua Rivsa, ali njegove košarkaške veštine nisu bila na potrebnom nivou.

S lakoćom je "uskočio" Harelson koji se tokom svojih studentskih dana sasvim dobro snalazio u igri pod obručima.

Nekoliko godina pre nego što je radio priču o Dijegu Maradoni, režiser Asif Kapadija je na filmsko platno preneo i život čuvenog vozača Formule 1 Aertona Sene.

Film "Senna" iz 2010. se fokusira, logično, na trkačku karijeru pokojnog Brazilca od debija na Velikog nagradi Brazila 1984. do tragične pogibije u San Marinu deset godina kasnije.

Kapadija poseban akcenat stavlja na veliko rivalstvo Sene sa francuskim kolegom Alanom Prostom.

Priča se pre svega oslanja na arhivske i porodične snimke koje je omogućila Senina porodica, više nego na intervjue koje je davao, a nema ni formalan komentar.

Film sadrži i scene iz tragičnog 1. maja 1994. u Imoli, te reakciju sveta na gubitak šarmantnog čoveka koga je "izdala sreća".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.