Specijalna Olimpijada u Kruševcu

Izvor: B92, 24.Maj.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalna Olimpijada u Kruševcu

Sedmo nacionalno takmičenje igara Specijalne Olimpijade Srbije biće održano od 24. do 27. maja 2012.godine u Kruševcu.

Na njemu će učestvovati 300 sportista iz 12 gradova, u kojima postoje sportski klubovi za decu i omladinu sa posebnim potrebama.

Takmičarski sportovi su košarka, fudbal, plivanje, stoni-tenis i atletika, a biće održana i promocija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbojke. Ovogodišnje igre su jubilarne, jer Specijalna Olimpijada Srbije slavi 10 godina postojanja.

Organizacija okuplja oko 1500 dece i omladine sa posenim potrebama.

Domaćini takmičenja su Grad Kruševac u saradnji sa Sportskim društvom za decu i omladinu sa posebnim potrebama "Palestra". Takmičenja će se održati 25. i 26. maja na terenima Sportskog centra ( Hala sportova, bazeni, atletska staza), balon sala NV Duel i fiskulturna sala ŠOSO "Veselin Nikolić".

Ceremonija otvaranja biće organizovana 25. maja u 19 h ispred spomenika kosovskim junacima.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Tenis,   Kruševac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.