Raspust je lepiš na sportskom terenu

Izvor: Blic, 11.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspust je lepiš na sportskom terenu

Stotinak osnovaca već tri dana u Dečijem sportskom kampu na Adi Ciganliji uče osnovne košarkaške korake, igraju badminton, usavršavaju fudbalske tehnike... Sportski kamp je samo jedan od brojnih programa koje beogradski osnovci i srednjoškolci mogu da pohađaju tokom zimskog raspusta.

U ovom Kampu učenici imaju priliki da se, do 19. januara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << besplatno bave različitim sportovima poput odbojke, rukometa, stonog tenisa...

- Super se zabavljam. Igrala sam badminton, sada učimo košarku, a pre dva dana smo pobedile u fudbalu. Zabavno nam je i odlično se družimo i među sobom, ali upoznajemo decu i iz drugih škola - kaže Teodora Kijevčanin (11) iz OŠ "Desanka Maksimović" iz Zemuna.

Njena školska drugarica Irena takođe kaže da se dobro provodi.

- Znači nam ovakvo druženje jer su nam dani na raspustu tako zabavniji i potpuniji. Ovaj Kamp je dobar i zbog toga što upoznajemo nove drugare - objašnjava Irena.

Osnovci kažu da je sve dobro funkcioniše jer svakoga dana imaju organizovan prevoz od svojih škola do balona na Adi Ciganliji i nazad do kuće. Program u Sportskom kampu organizovan je po smenama, u kojima boravi po stotinak đaka. Do kraja raspusta, kroz Kamp će proći oko 500 mališana.

Na kraju ciklusa, za svaki sport, biće organizovani mini turniri između škola, a predviđene su i nagrade za najbolje plasirane.

Osnovce u Sportskom kampu na Adi juče je posetio i v.d. gradonačelnika Zoran Alimpić.

- Očekujemo da će ove zime više oko 15.000 đaka biti uključeno u neki od besplatnih rekreativnih i umetničkih programa. Odziv dece je veoma veliki, što govori da je ovo pravi način da se provede zimski raspust. Za beogradske mališane ove godine smo otvorili i klizališta na Trgu Nikole Pašića, kod Beogradske arene, na Starom DIF-u i na Zvezdari, a sve u nameri da im ulepšamo i oplemenimo odmor - rekao je Alimpić.

Ulaz na sve programe je besplatan uz đačku knjižicu. Deca mogu i u pratnji roditelja doći u neki od sportskih centara i uključiti se u igru.

Druženje tokom raspusta

Programi za vreme zimskog raspusta trajaće do početka drugog polugodišta, odnosno do 20. januara. Deca su na raspolaganju 15 sportskih centara i šest sportskih klubova. Tokom zimskog raspusta realizuje se ukupno 38 programa. U pitanju su radionice, kursevi, "male škole", predavanja, izleti. Programi su raspoređeni u svim gradskim opštinama, a njima su obuhvaćena i deca sa posebnim potrebama.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.