Rajaković: Ovo mnogo znači srpskoj košarci VIDEO

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 08:44

Rajaković: Ovo mnogo znači srpskoj košarci VIDEO

Darko Rajaković istakao je koliko imenovanje za glavnog trenera Reptorsa znači lično njemu, ali i srpskoj zajednici u Torontu kao i srpskoj košarci generalno.

Rajaković je drugi srpski stručnjak koji je dobio šansu da bude glavni trener u NBA ligi, posle Igora Kokoškova koji je vodio Finiks Sanse jednu sezonu.

On na ovu funkciju dolazi sa mesta asistenta u Memfis Grizlisima, a nakon što je radio u Oklahoma Siti Tanderu i Sansima.

"Hvala vam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnogo. Moram da malo stanem. Ovo je neverovatno. Sada se osećam kao patka koja na površini vode izgleda kao da je sve kul, ali moja stopala ispod površine samo rade. Veoma sam uzbuđen", rekao je Rajaković na promociji.

Rajaković ima 44 godine, a duže od decenije u SAD, gde je dobio i državljanstvo pre nekoliko godina. Krenuo je od letnje lige kao savetnik u San Antonio Sparsima, a prvi trenerski angažman imao je u razvojnoj G ligi.

On je imenovan za glavnog trenera jednog NBA tima u danu kada je Nikola Jokić postao šampion sa Denver Nagetsima.



"Ovo mi mnogo znači, kao i srpskoj zajedinci ovde u Torontu. Mnogo ljudi mi se javilo. Mnogo znači mojoj porodici u Srbiji i celoj košarkaškoj zajednici u Srbiji. Počeo sam sa trenerskim poslom kada sam imao 16 godina i sada 27 godina kasnije dobio sam šansu da budem glavni trener neverovatne organizacije i da živim u neverovatnom gradu. Ponosan sam što sam ovde"
, rekao je srpski trener.

Rajaković je u Reptorsima zamenio Nika Nursa, koji je vodio Toronto do titule 2019. i imao učinak 227-163 tokom pet sezona u Reptorsima.

Međutim, dobio je otkaz u aprilu ubrzo pošto su Reptorsi eliminisani u plej-inu nakon 41-41 u regularnom delu sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   NBA

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rajaković predstavljen u Torontu: Ponosan sam, ovo mnogo znači srpskoj košarci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2023

Novi trener Toronta Darko Rajaković izjavio je danas da je srećan što će naredne sezone da vodi ekipu Reptorsa u NBA ligi i dodao da njegovo imenovanje mnogo znači košarkaškoj zajednici u Srbiji. Rajaković je deseti trener u istoriji franšize. On je na klupi Toronta zamenio Nika Nursa, koji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.