Radman dobar u gostima, Boston i Detroit na produžetke

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Mar.2012, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radman dobar u gostima, Boston i Detroit na produžetke

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige pobedu kao gost ostvarila je samo Atlanta u Indijanapolisu savladavši Indijanu sa 101:96, uz četiri poena, jedan skok i jednu asistenciju Vladimira Radmanovića koji je u igri proveo četiri minuta.

Od šest mečeva igranih u noći između utorka i srede dva su završena pobedama domaćina posle produžetaka. Detroit je zaustavio Lejkerse posle dodatnih pet minuta, uz fantastičnu igru Rodnija Stakija. Omaleni plej se zaustavio na 34 poena!
Kobe Brajant je uz zvuk sirene izborio produžetak za Lejkerse, a isto je pokušao da učini i u dodatnih pet minuta, ali je tada promašio trojku. Brajant, koji je opet igrao za crnom zaštitnom maskom, postigao je 22 poena, ali uz dosta loš šut iz igre (8-26).

Čak je najbolji igrač Lejkersa promenio masku tokom meča, i stavio providnu, ali ni to nije pomoglo njegovom timu da izbori trijumf na gostovanju Pistonsima.
Produžetak se posrećio i Bostonu, za koji nije igrao Srbin Saša Pavlović. A mogao je domaćin sve da završi i mnogo ranije. Vodili su Seltiksi sa 84:82 i imali napad 18 sekundi pre kraja.

Rondo je promašio zicer, a potom je Slovenac Goran Dragič pogodio za produžetke. Ipak, u dodatnih pet minuta proradio je Pol Pirs, pa su se ipak radovali domaći navijači.
Majami je posle dva vezana poraza slavio i to prilično ubedljivo protiv Nju Džersija. Vrelina je stigla do „plus 30”, uz 21 poen Lebrona Džejmsa i 20 Krisa Boša, koji se vratio u tim posle porodične tragedije. Domaće je ipak zadesio i maler, Dvejn Vejd je napustio igru zbog uganuća stopala. Još uvek nije poznato da li ga očekuje pauza.

Dalas je do pobede vodio Dirk Novicki, sa 28 poena, a veliku pomoć imao je u Džejsonu Kidu, koji je stao na 15 poena. Kod Njujorka, bolji od ostalih bili su Stodemajer sa 26 poena i Džeremi Lin sa 14.

Šarlot Bobketsi, najlošiji tim NBA lige, iznenadili su Orlando.
Rezultati:
Indijana – Atlanta 96:101
Šarlot – Orlando 100:84
Detroit – L.A. Lejkers 88:85 (produžetak)
Majami – Nju Džersi 18:78
Boston – Hjuston 97:92 (produžetak)
Dalas – Njujork 95:85

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.