Prašina se slegla – pet provera Srbije pred pravu stvar

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 16:16

Prašina se slegla – pet provera Srbije pred pravu stvar

Košarkaši Srbije odigraće pet pripremnih mečeva pred početak učešća na Mundobasketu.

Ekipa selektora Svetislava Pešića se okupila tokom prvog radnog dana ove sedmice, a tom prilikom je saopšten i spisak putnika na planetarnu smotru.

Tada su potvrđene crne slutnje svih ljubitelja košarke, nakon što su sa liste izostala imena Nikole Jokića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića...

Samo dan kasnije objavljena je i tačan raspored utakmica na kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će se "orlovi" spremati za Svetsko prvenstvo.

Kapitena Bogdana Bogdanovića i saigrače najpre očekuje put u grčku početkom narednog mesta. Tamo će najpre 8. avgusta u "OAKA" areni igrati protiv domačina Akropolis kupa selekcije Grčke, a dan kasnije i sa Italijom.

Posle toga, Srbiju očekuju još tri meča. Najpre u Beogradu 16. avgusta protiv Portorika, a potom putuju u Šenžen gde će igrati sa domaćinom Kinom 20. avgusta i Brazilom dan kasnije.

Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Naša reprezentacija će takmićenje početi u grupi A sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Svetsko prvenstvo,   Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.