Poraz Vojvodine od Beovuka na Spensu

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2018, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Vojvodine od Beovuka na Spensu

Košarkaši Vojvodine poraženi su od ekipe Beovuka, na domaćem terenu, rezultatom 92:88 u 24. kolu Košarkaške lige Srbije.

Kao i u meču u prvom delu sezone, publika je mogla da gleda napetu utakmicu u kojoj su oba tima igrala izjednačeno. Već u prvoj četvrtini, koja je završena sa 21:21, pokazalo se da će konačni rezultat zavisiti od nijansi u igri.

U drugoj četvrtini se rezultat smenjivao. Izabranici Filipa Soceka su u jednom momentu imali osam poena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prednosti, ali je došlo do pada u igri. Košarkaši Beovuka su se uspešno izvukli iz rezultatske krize, izjednačili, a potom i poveli, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 48:46 u koristi Beograđana.

U trećoj četvrtini utakmica se nastavila u istom tempu. Igralo se poen za poenom, a rezultat bi bio daleko drugačiji da su "crveno-beli" imali bolji procenat pogođenih šuteva za tri poena. Svoju minutažu u trećoj četvrtini dobro je iskoristio Berbakov, pa je rezultat pred početak poslednje četvrtine bio 71:71.

Greške igrača Vojvodine u poslednjoj deonici dobro je koristio protivnik, pa su tri minuta pred kraj meča imali četiri koša prednosti. Priliku da se približe Beovuku imali su Novosađani u poslednjim sekundama, ali je Janjić bio neprecizan sa linije slobodnih bacanja. Konačni rezultat 92:88 za beogradski tim postavio je Maksimović.

Najefikasniji u timu Vojvodine bili su Janjić sa 22 i Stojanović sa 14 koševa, dok su se u protivničkom taboru najviše iskazali Grušanović sa 19 i Marjanović sa 18 postignutih koševa.

Posle drugog uzastopnog poraza, i dva kola pred kraj Košarkaške lige Srbije, Vojvodina se nalazi na šestom mestu na tabeli, a ta pozicija je vodi u Superligu. U narednom kolu, koje se igra 31. marta, Vojvodina odlazi na megdan subotičkom Spartaku.

Autor: 021.rs
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.