Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jan.2017, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostin u FMP: Ljubav prema košarci pobijedila bolest

Da je ljubav prema košarci više od sporta, govori nam priča košarkaša Ajzea Ostina, najnovijeg pojačanja FMP iz Željeznika.

Američki centar, nekada je bio velika nada koledž košarke, kome su predviđali izlazak na prvu rundu NBA drafta 2014, ali je zbog bolesti (Marfanov sindrom) >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << morao da se povuče jer je postojala opasnost zbog srca ukoliko nastavi.

Marfanov sindrom je poremećaj vezivnog tkiva, koji dovodi do promjena na očima, kostima i kardiovaskularnom sistemu.

Komesar NBA lige Adam Silver, nedugo pošto mu je dijagnostikovana bolest, ukazao mu je čast pozvavši ga na draft, gdje je simbolično pročitao njegovo ime u statusu počasnog "pika", a potom mu je obećao i posao u NBA.

Tokom njegovih školskih dana, otkriveno je i da ne vidi na desno oko, što je do kraja koledža čuvao kao tajnu koju su znali samo njegovi saigrači i najbliži.

Pored toga, bivši košarkaš Univerziteta Bejlor želeo je da bude prvi igrač na NBA draftu koji je slijep na jedno oko.

Ostin je poslije skoro dvogodišnje borbe dobio dozvolu od ljekara da se vrati na parket, a po svemu sudeći sljedeća stanica će mu biti klub iz Željeznika, što je potvrdio i njegov agent.

(NN/b92.net)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.