Noćni ulični basket u Beloj Palanci

Izvor: RTS, 04.Avg.2017, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noćni ulični basket u Beloj Palanci

U Beloj Palanci je u toku tradicionalni turnir u uličnom basketu. Na turniru učestvuje veliki broj ekipa iz mlađih kategorija, a najveći broj dece odlučuje da kasnije nastavi sa aktivnim treniranjem košarke.
Kad se završi vreli dan, u večernjim satima u Beloj Palanci se podiže navijačka temperatura. Turnir u uličnom basketu okupio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je mlade sportiste i veliki broj navijača. Učesnici su zadovoljni, kažu da puno igraju košarku.

Ekipa koja je stigla do polufinala sada se priprema za borbu u finalu i, kako kažu, za prvo mesto. Oni koji nisu prošli dalje tvrde da je konkurencija dobra i da im je bitno da učestvuju.
Ovaj turnir je tradicija u Beloj Palanci, a svake godine doprinese da veliki broj dece odluči da trenira.
Mladen Krstić, trener KK Mladost, kaže da je svake godine kod dece sve veće i veće interesovanje.
"Mi imamo svake godine sve više kategorija. To su uglavnom deca koja treniraju kod nas u klubu. Naravno, ima i dece koja se bave drugim sportovima, ali su to uglavnom deca iz košarkaškog kluba", navodi Krstić.
"Ono što ćemo mi, kao lokalna samouprava, dalje raditi to je svakako ulaganje u sportsku infrastrukturu, a ulažemo u sport, jer sportska infrastruktura je osnov da bi se razvijali svi sportovi", kaže Miroslav Marinković, zamenik predsednika opštine Bela Palanka.
Dok basketaši očekuju finalne utakmice i podelu medalja, Belopalančani koriste večernje sate da se u glavnoj ulici ohlade od tropskog dana i navijački podrže svoje sportiste.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.