Nekad kažem igračima – dajte loptu Gasolu i igrajte napad

Izvor: B92, 21.Feb.2020, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nekad kažem igračima – dajte loptu Gasolu i igrajte napad"

Kanadski trener Nik Nurs pohvalno je pričao o živim legendama španske košarke, Serđu Skariolu i Marku Gasolu.

Šef sturčnog štaba Toronto Reptorsa pohvalio je svog centra i asistenta.

Nurs je bio akter Ol-stara, gde je predvodio "Tim Janis".

"Volim Serđa, nedostaje mi ovde. On je ključan deo našeg tima i deo razloga što smo ekipa kakva jesmo. On je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << košarkaški mozak, veoma je inteligentan, smiren... Meni je veoma bitno da je on pored mene tokom utakmica, dosta donosi na mojoj vrednosti", rekao je Nurs.

Skariolo je dugogodišnji selektor reprezentacije Španije, a kojom je letos osvojio titulu prvaka sveta.

"On je sada u Španiji i to izuzetno cenimo i na to smo ponosni. Znamo šta su stvorili tamo, znamo šta je uradio letos na Svetskom prvenstvu. On i Mark Gasol, naravno. Ponosni smo na njih".

Nurs ističe da Gasol donosi mnogo toga na obe strane terena.

"On radi sve što plejmejker radi, sve što može na svojoj poziciji: u napadu, odbrani... Svaki dan dopronese nekako, naporno radi i daje nam mnogo toga, ne samo defanzivno. Njegova raznovrsnost u napadu je veoma bitna, njegovo čitanje igre. Neretko kažem igračima da napade počnu tako što će njemu dati loptu", otkriva Nurs.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.