Napad na treće mesto (ponedeljak, 20h)

Izvor: KGsport.info, 02.Jun.2014, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na treće mesto (ponedeljak, 20h)


Večeras je u hali „Jezero“ na programu derbi meč 13. kola košarkaške Super lige između domaćeg Radničkog i Mega Vizure. Ulog je veliki – treće mesto i izbegavanje plaćanja kotizacije za učešće u ABA ligi naredne sezone.
Obe ekipe nisu se proslavile proteklog vikenda. Radnički je poražen od FMP-a u Železniku, a Mega je poklekla u Čačku. Zato je večerašnji meč prilika da se „izvade fleke“ i dođe do važnih bodova.
Mega Vizura je ove sezone bila bolja od Šumadinaca u sva tri odigrana meča, ali je u svakom bilo neizvesno do samog kraja.
„Više nismo imali sreće u tim utakmicama, nego što smo bili nadigrani. Time ne umanjujem kvalitet ekipe koju uspešno predvodi trener Milojević. Mega je jako talentovana ekipa koju dopunjuju iskusni Veličković i Varda, evroligaški igrači. To je ekipa za primer.“ – ističe kapiten Radničkog Stefan Birčević.
Zgusnut raspored takmičenja i nedovoljan fond igrača predstavljaju veliki problem Kragujevčanima u završnici Super lige, ali i pored toga izabranici trenera Nikolića obećavaju maksimalnu borbenost na parketu „Jezera“ i nadu u trijumf na kraju.
„Od prvog minuta moramo da pokažemo da mi više želimo to treće mesto. Borićemo se kao u meču protiv Zvezde u „Jezeru“.“ – obećava Birčević.
Naravno, važan faktor jeste i kragujevačka publika, pa je kapiten Radničkog iskoristio priliku da ukaže na važnost podrške navijača večeras.
„Interes je kragujevačkih ljubitelja košarke da i dogodine gledaju vrhunsku košarku, pa očekujem pune tribine. Poprilično smo istrošeni u završnici sezone, sve vreme nas prate neki problemi, pa nam ta emotivna podrška ljudi koji vole Radnički i košarku puno znači – u svakom minutu meča vidimo da ima za koga da se igra. Trebaće nam puno energije da savladamo Mega Vizuru, verujem da će naše „napajanje“ biti pune tribine. U tom slučaju, dokazaćmo da smo treći tim Srbije.“
Utakmica između Radničkog i Mega Vizure igra se večeras od 20 časova. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici hale „Jezero“, po ceni od 100 dinara. Za ovaj meč važe i sezonske karte.
Foto: kkradnicki.rs

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SL: Poraz Zvezde, Partizan ubedljiv

Izvor: Prva.rs, 02.Jun.2014

Posle nešto slabijeg početka, Partizan je ’pregazio’ Crnokosu u Kosjeriću 95:61, a Radnički je trijumfom nad Metalcem u gostima 96:81 otpisao Valjevce iz trke za ABA ligu.. FMP Železnik je do treće pobede došao protiv Borca u Čačku – 75:67.. . Tabela:. 1. Crvena zvezda 9-1. 2. Partizan...

Nastavak na Prva.rs...

Mega velikim preokretom i "stotkom" protiv Radničkog do ABA lige bez kotizacije

Izvor: Blic, 02.Jun.2014

U pretposlednjem meču Superlige, košarkaši Mega Vizure napravili su veliki preokret protiv Radničkog na gostovanju i slavili sa 102:98, čime su obezbedili treće mesto koje direktno vodi u ABA ligu. Time su izbegli plaćanje kotizacije od 150.000 evra za učešće u ovom takmičenju što čeka Kragujevčane....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.