NIS podržao  dečiji kamp  Srbija te zove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2021, 16:35

NIS podržao dečiji kamp " Srbija te zove"

Predstavnici Grada Beograda i Kompanija "NIS" obišli su danas dečji kamp "Srbija te zove 2021", podržavši okupljanje srpske dece sa Kosova i Metohije i iz dijaspore u sportskom kampu, kojeg organizuje Udruženje "Sportstars". U pitanju je desetodnevni kamp u kom 232 dece uzrasta od 12, do 15 godina, trenira košarku, fudbal, rukomet, odbojku, tenis i taekvodno.

Osim sa Kosova i Metohije, deca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dolaze i iz Švedske, Italije, Nemačke, Francuske, Republike Srpske, Crne Gore i Albanije. Posebno su uzbuđeni zbog večerašnjeg odlaska na Marakanu, gde će gledati utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, između "Crvene zvezde" i "Kairata".

"Uglavnom pobeđujem dečake, znala sam i pre da igram fudbal, pa su me i drugari isto zvali, pa sam i sa njima igrala fudbal. Da, večeras mi znači što ću ići na Marakanu, ja sam veliki fan "Zvezde rekla je Anđela Trajković iz Plemetine.

"Najzanimljivije stvari jesu treninzi i to što sam upoznao mnogo novih drugara" izjavio je Danilo Staletović iz Štrpca.

Lazar Mladenović , direktor kampa Sportska priča je glavni deo ovog kampa, oni su prezadovoljni kako napreduju, vide da su bolji, da su napučili nešto novo. Kompanija "NIS" podelila je gostima kampa poklon paketiće.

"Velika je čast biti ovde sa vama i provesti vreme sa decom sa Kosova i Metohije i iz naše dijaspore. To vreme koje ste ovde izdvojili da se družite, bavite sportom, isto tako da naučite nešto o srpskoj istoriji i kulturi" kaže Jelena Popara direktorka Funkcije za internu reviziju NIS-a.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović, zahvalio se "NIS-u" što je i ovog puta prepoznao potrebu da se uključi i pomogne rad kampa i rekao da je Beograd, kao glavni grad Srbije, pravo mesto za održavanje ovakvog kampa. U projekte iz oblasti društvene odgovornosti, od 2009, NIS je investirao preko četiri milijarde dinara.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Fudbal,   Tenis,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Organizovano druženje i sportsko-edukativne aktivnosti za decu: Kompanija NIS podržala održavanje dečijeg kampa „Srbija te zove“

Izvor: Blic, 29.Jul.2021, 09:35

Predstavnici grada Beograda i kompanije NIS posetili su danas dečiji kamp „Srbija te zove“ i podržali okupljanje dece koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, kao i van naše zemlje, i kroz sportsko-edukativne aktivnosti uče o istoriji Srbije, njenoj tradiciji i međusobnoj povezanosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.