Mogu li Zadar i Mega da spreče derbi Zvezda – Budućnost?

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 13:03

Mogu li Zadar i Mega da spreče derbi Zvezda – Budućnost?

Ovog petka počinje plej-ofa regionalne košarkaške ABA lige.

U prvom meču od 18.00 u Podgorici Budućnost dočekuje ekipi Mege.

Dva sata kasnije u Beogradu se sastaju Crvena zvezda i Zadar.

Serije se igraju na dve pobede, a pobednici će biti rivali u polufinalu.

U Subotu od 18.30 počinje serija između Cedevita Olimpija i FMP-a, dok će četvrta između Partizana i podgoričkog Studentskog centra krenuti nakon što crno-beli završe obaveze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u plej-ofu Evrolige.

Posle odličnih nastupa u drugom delu sezone i istorijskog niza od devet pobeda na deset uzastopnih utakmica, košarkaši Mege će učestvovati u plej-ofu ABA lige prvi put od 2016. godine.

Protivnik u četvrtfinalu je trećeplasirana ekipa na tabeli sa učinkom 18-8, koja ima prednost domaćeg terena u seriji koja se igra na dve pobede po sistemu 1-1-1.

Mega je mesto u doigravanju izborila kao šestoplasirana sa učinkom 12-14, a protiv Budućnosti je igrala pre tačno 20 dana, kada su Podgoričani slavili u Sremskoj Mitrovici 85:76.



"Kruna sezone, veliki izazov, zadovoljstvo za sve nas. Igramo protiv ekipe Budućnosti koja je izvanredan tim i koja je doselekcijom podigla individualni kvalitet, napravila tim koji ima igrače sa mnogo poena u rukama, sa iskustvom iz Evrokupa i Evrolige. Zahtevna serija je pred nama, pa tako i prva utakmica. Igra se na njihovom terenu, vrlo smo svesni kako je nezgodno igrati u Morači, teško se odnose pobede i spremili smo se dobro da probamo da dođemo do iznenađenja",
rekao je Barać.

Budućnost je u pretposlednjem meču regularnog dela sezone izgubila od Borca, što je koštalo posla trenera Vlada Jovanovića.

Zamenio ga je Mijović koji je debitovau u dramatičnom porazu od Partizana, a u međuvremenu je imao sedam dana da donese neku promenu u ekipi koja je igrala sa mnogo oscilacija cele sezone.

"Sve što smo radili na utakmici sa Partizanom i nakon nje usmereno je na ovu seriju, ovo je najbitnije u dosadašnjem delu sezone. Po načinu na koji smo trenirali i kako smo se ponašali od utakmice sa Partizanom, rekao bih da se u ekipi oseća pozitivna nervoza. Mega je godinama unazad, bez obzira na sastav i trenere, agresivna ekipa sa dosta slobode u igri. Ove sezone je iz prikrajka nekoliko igrača došlo do ozbiljnih minuta. Ne bežimo od uloge favorita, ali znamo da to ništa ne znači kada se lopta podbaci", rekao je Mijović.

Crveno-beli sa ekipom Zadra imaju ove sezone skor 1-1 i upravo poraz od 98:96 u Beogradu doneo je velike promene u Zvezdinom timu.

Posle ovog poraza Zvezda je promenila trenera i dovela Duška Ivanovića koji je potpuno preokrenuo situaciju u ekipi, koja je u međuvremenu dovela i Fakunda Kampaca.

Osim te činjenice, i podatak da je ove sezone odlični Luka Božić proglašen za MVP-ja ABA lige pozivaju na maksimalan respekt protiv ekipe koja je igrala dobru košarku u regionalnom takmičenju.

"Stigli smo do plej ofa i prvi protivnik je Zadar. Imaju aktuelnog MVP-ja lige, biće teško, ali mi znamo naš cilj i njega ćemo se držati do kraja. Verujem čvrsto da ćemo uz veliku pomoć naših navijača doći do cilja, a on je dobro poznat", rekao je kapiten Branko Lazić.

Lazić je pozvao naše navijače da dođu u halu u što većem broju, i potvrdio da se oseća sve bolje i bolje, kao i da polako hvata ritam jer je u trenažnom procesu već dvadesetak dana.

"Plej-of je uvek interesantno takmičenje jer uvek daje mogućnost iznenađenjima bez obzira što imamo prednost domaćeg terena. Poštujemo Zadar, pobedili su ovde, imali su u jednom trenutku i 20 poena razlike, igraju atipično, brzo i nadam se da ćemo biti fokusirani i na maksimalnom nivou u prvoj utakmici“ rekao je trener crveno-belih koji je dodao da je zdravstveno stanje u ekipi dobro, i da se treninzima priključio i Ben Bentil, kao i da ima sve više opcija oko sastava tima jer su i Ivanović i Holand počeli da hvataju ritam i koriste svoje minute na parketu", istakao je trener Duško Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.