Miler o Jokiću: On je kao Mark i Pau Gasol

Izvor: B92, 15.Apr.2017, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miler o Jokiću: On je kao Mark i Pau Gasol

Američki portal "sportingnews.com" napravio je priču o centru Denver Nagetsa Nikoli Jokiću i njegovom prijateljstvu sa iskusnim saigračem Majkom Milerom.

“Prvi mi je prišao, bio sam mlad i nisam želeo da razgovaram, ali on je pričao sa mnom. Da budem iskren, kada sam ga prvi put upoznao pomislio sam da je malo čudan. Ali, on je sjajnan, veteran, lider, pravi vođa ekipe. On je moj otac, moj košarkaški otac“, izjavio je reprezentativac Srbije.

Denver >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nagetsi su ostali bez plej-ofa, ali je srpski centar posle odlične ruki imao još bolju drugu sezonu, gde je u roku od svega nekoliko meseci od rezerve postao nosilac igre tima iz Kolorada. Nikola kaže da mu je Miler dosta pomogao.

“Teško da mogu da vam opišem šta je sve uradio za mene. Kada promašim nekoliko šuteva, prilazio mi je i govorio da šutiram više, jer ću pogoditi. Ulivao mi je samopouzdanje, vikao na mene, terao da radim prave stvari. Lako je kada na klupi imate oči koje igraju za vas“, dodao je Jokić.

Iskusni Amerikanac koji je tokom karijeri igrao za Orlando, Memfis, Minesotu, Vašington, Majami i Klivlend, sa velikom dozom poštovanja govorio je o bivšem igraču Mega Leksa.

“On mnogo podseća na Marka Gasola, jer može da dominira sa osam poena, 14 skokova i 12 asistencija. Ponekad je Pau Gasol i isporuči vam 30 poena i 20 skokova. Jednostavno je poseban igrač, izjavio je Miler.

Miler i Jokić tokom zagrevanja igraju basket. Amerikanac je prvi izazvao Jokića, a prema njegovim rečima, Srbin je taj koji dominira.

“Obično me dobije, ali dobro se zabavljamo, a uz to mu pomaže da se opusti i koncentriše na utakmicu“, dodao je Miler.

Sa prosekom od 16,7 poena, 9,8 skokova i 4,9 asistencija 22-godišnji Somborac bio je jedan od najboljih centara u ligi, a Nagetse su nijanse delile od osmog mesta i doigravanja.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.