Marka: Realov dželat bi mogao da promeni istoriju Srbije

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 11:26

Marka: Realov dželat bi mogao da promeni istoriju Srbije

Kevin Panter je glavna tema španske košarkaške javnosti.

Nakon što je trojkom u poslednjoj sekundi doneo pobedu Partizanu u Madridu, "Marka" ga naziva "krvnikom Reala".

Međutim, prestižni španski list ističe i da bi Panter mogao da promeni istoriju srpske košarke.

Naime, pošto su otkrili da ima srpsko državljanstvo, veruju da bi on mogao da postane prvi naturalizovani reprezentativac u istoriji Srbije.

Srbija je iz Letoniju jedina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evropska zemlja za koju igraju isključivo domaći košarkaši.

Momak iz Bronksa je u utorak ukrao šou u "Vizink centru" i režirao jednu od najspektakularnijih košarkaških predstava u novijoj istoriji Evrolige.

Sjajnom trojkom 0,4 sekundi pre kraja šokirao je navijače Reala i doneo timu Željka Obradovića prednost u plej-ofu Evrolige.

"Panter poseduje talenat da generiše šut i hladnokrvnost do maksimuma. Igrač koji pravi razliku, koji je pretnja za 'kraljevski klub' mogao bi da promeni istoriju Srbije, istoriju košarkaške sile", piše "Marka".

Panter je već pet godina jedan od najboljih igrača u Evropi, uprkos čestim promenama ekipa. Bez pečata u NBA, nastavlja da napreduje u Evroligi, sve konkretnije.

Predvodio je milansku Olimpiju do Fajnal-fora u Kelnu 2021. gde je imao sjajno poluvreme protiv Barselone. Imao je šut za izjednačenje osam sekundi pre kraja, ali je bio kratak, a Kori Higins je u kontri 'ubio' utakmicu".

"Taj trenutak mu nije dao veliki skok u eliti, a novi zamah dobio je pod plaštom 'veštice' Obradovića. U taktički savršenom timu, on je remetilački element. On je i njihov kapetan. 'Željko je isti, uvek, tokom cele godine. On zna koliko je sve ovo važno, ali od prve utakmice primenjuje mentalitet kao da je poslednja", rekla je Partizanov "sedmica".

"Ako učine 'nemoguće' i sruše Madrid, Partizan bi se vratio na Fajnal-for prvi put od 2010, kada je bio četvrti sa Boom Mekejlebom kao kičmom tima. Bilo bi to i novo oživljavanje srpskih klubova, sile koja bi mogla da računa na Pantera", okreće "Marka" pažnju ka reprezentaciji Srbije.

Jer bek iz Bronksa ima srpski pasoš i oduševljen je mogućim pozivom 'orlova'.

"Imam poseban odnos sa Srbijom. Volim je. Dobio sam pasoš i čuo sam da se ta mogućnost ceni. Ako me pozovu ja sam otvoren", izjavio je Panter.



"To bi bila velika promena u džinovskoj sili svetske košarke. Nikada nisu prihvatili naturalizovane igrače, a čak je i njihov kvalitet kritikovan. Ali realnost ekipe je drugačija, i uprkos tome što ima mnoštvo zvezda, oni su neko vreme daleko od borbe za zlatne medalje, kao što se desilo na prošlom Evrobasketu. Panter bi mogao da promeni tradicionalnu normu regiona koji živi košarku i za košarku. Možda njegova uzbudljiva serija protiv Madrida pokrene sve",
zaključuje "Marka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.