Majk Braun: Kobi i dalje okosnica Lejkersa

Izvor: Glas javnosti, 02.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majk Braun: Kobi i dalje okosnica Lejkersa

LOS ANĐELES - Višestruki prvaci košarkaške NBA lige Los Anđeles Lejkersi imenovali su Majka Brauna za novog trenera.

Braun će na klupi Lejkersa zameniti Fila Džeksona, najuspešnijeg trenera NBA lige, koji je nedavno otišao iz kluba.

Novi trener Lejkersa ima 41 godinu, a do sada je u NBA ligi imao učinak od 272 pobede i 138 poraza. Braun je 2009. godine bio proglašen za najboljeg trenera u NBA >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ligi.

On je prošle sezone dobio otkaz u Klivlend Kavalirsima, nakon što je pet godina vodio tu ekipu.

- Nisam došao u Los Anđeles da bi zamenio Fila Džeksona. Ovde sam da bi uneo neku novu kulturu i radio na svoj način- rekao je Braun.

Novi trener Los Anđelesa Majk Braun izjavio je da će Kobi Brajant i dalje biti okosnica Lejkersa, iako on namerava da promeni filozofiju igre slavnog NBA kluba.

- Razgovarao sam sa Brajantom i on razume moju viziju košarke. Ovo će i dalje biti njegov klub. Učinićemo sve da loptu dobija na omiljenim mestima.

Vlasnik Lejkersa Džeri Bas izjavio je da taj klub više neće forsirati "trougao", kao i da će se pokušati da se prilagode modernijim šemama napada.

Braun će na klupi Lejkersa zameniti Fila Džeksona, najuspešnijeg trenera NBA lige, koji je nedavno napustio klub posle poraza od Dalas Maveriksa u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije.

Tamnoputi trener je ugovor vredan više od 18 miliona dolara potpisao na četiri godine, a pre Lejkersa sedeo je na klupi Klivlend Kavalirsa, sa kojima je jednom dolazio do finala NBA (2007), a dva puta igrao u finalu Istočne konferencije.

Ove sezone Lejkersi su izgubili od Dalas Maveriksa u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.