Mačvan: Jović i Bogdan ubacivali kad je trebalo

Izvor: B92, 04.Sep.2017, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mačvan: Jović i Bogdan ubacivali kad je trebalo

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Milan Mačvan rekao je da su Stefan Jović i Bogdan Bogdanović bili najzaslužniji za večerašnji trijumf protiv Turske.

Mačvan kaže da su njih dvojica ubacivali poene kada je najviše trebalo i da su u odlučujućim trenucima odigrali hrabro.

"Mislim da smo odigrali bolje nego protiv Rusije, spremili smo se bolje za utakmicu, za sve te njihove kombinacije sa četiri i pet spoljnih, odigrali smo muški. Jako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi je drago da je Jović prelomio utakmicu, odigrao je stvarno hrabro kada je trebalo. On i Bogdan su danas doneli pobedu, ubacili su kad god je trebalo", rekao je Mačvan novinarima posle meča.

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Istanbulu selekciju Turske sa 80:74 (21:13, 15:18, 17:14, 27:29) u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva. Srbiji je ovo druga pobeda na šampionatu Evrope.

"Zasluženo smo dobili, imali smo sve veme kontrolu izuzev onog perioda kad su ubacili tri trojke, od toga jednu o tablu. Tu su imali dobar momentum, ali uspeli smo da se izvučemo zahvaljujući Joviću i Bogdanoviću", rekao je Mačvan.

Srbija u utorak igra protiv Velike Britanije, a Mačvan je naveo da ta selekcija igra jako kvalitetnu košarku i da njegova ekipa večerašnji trijumf mora da potvrdi sutra novom pobedom.

"Mi smo već rekli da ova ekipa ima karakter. Utakmica protiv Rusa je jedna od najlošijih ovog leta uz onu sa Gruzijom. Mislim da smo pokazali karakter i mnogo je bitno da ovo sutra potvrdimo protiv Britanije", rekao je Mačvan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.