Izvor: RTS, 09.Jun.2021, 10:34

Jokić dobija najveći ugovor u istoriji košarke

Nikola Jokić postao je najkorisniji igrač u NBA ligi u sezoni 2020/2021, a takav uspeh će mu verovatno doneti najveći ugovor u istoriji košarke. Jokić bi sledećeg leta trebalo da potpiše ugovor o produžetku saradnje sa Denverom na još pet godina, koji bi ukupno vredeo 241 milion dolara.
Momak iz Sombora je postao prvi srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igrač kojem je to pošlo za rukom, prvi koji je draftovan u drugoj rundi, a došao do titule najkorisnijeg i najslabije plasirani pik (41) u istoriji koji je proglašen za najkorisnijeg igrača.

Novinar I-Es-Pi-Ena, Bobi Marks, istakao je da bi Nikola novim ugovorom mogao da poruši sve dosadašnje rekorde u najjačoj ligi na svetu.
Pod uslovom da ostane sadašnji seleri kep, Jokićev novi supermaksimalni ugovor bi vredeo 241.000.000 američkih novčanica - u prvoj sezoni (2023/2024), zaradio bi 42,6, a u poslednjoj 54,8 miliona dolara.
Ukoliko se to ostvari, ne samo da će probiti nezamislive granice, već će mu se verovatno i ostvariti želja da kompletnu NBA karijeru provede u franšizi iz Kolorada.
Trenutno je najplaćeniji dvostruki MVP Janis Adetokumbo, čiji petogodišnji ugovor vredi 228.200.000 dolara.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jokić dobija najveći ugovor u istoriji košarke?

Izvor: Danas, 09.Jun.2021

Nikola Jokić postao je najkorisniji igrač u NBA ligi u sezoni 2020/2021, a takav uspeh će mu verovatno doneti najveći ugovor u istoriji košarke. Jokić bi sledećeg leta trebalo da potpiše ugovor o produžetku saradnje sa Denverom na još pet godina, koji bi ukupno vredeo 241 milion dolara, javlja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.