Greg okupio tim SAD: Zanimaju me SAMO ONI koji su ovde

Izvor: Mondo, 06.Avg.2019, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Greg okupio tim SAD: Zanimaju me SAMO ONI koji su ovde

Selektor američke košarkaške reprezentacije naveo da će od igrača koji su prihvatili poziv pokušati da napravi najbolji mogući tim za Mundobasket u Kini, kako bi nastavili tradiciju uspeha na velikim takmičenjima

Košarkaška reprezentacija SAD počela je "operaciju Mundobasket 2019".

Selektor Greg Popović okupio je u Las Vegasu igrače na koje računa na predstojećem Svetskom kupu i Kini, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prvi asistent je provereni trener Stiv Ker.

Popoviću su prethodnih dana otkazali nastup mnogi igrači na koje je računao, pa je na spisak morao da dodaje nove.

Uprkos brojnim otkazima, Amerikanci i dalje slove za prve favorite Mundobasketa, koji će se igrati od 31. avgusta do 15. septembra.

"Mi nismo odgovorni samo za to da budemo najbolji na terenu, već i kako se ponašamo budući da nosimo majice reprezentacije SAD. Mi predstavljamo veliki broj ljudi i nemamo samo odgovornost prema državi, već i da nastavimo uspehe koje je reprezentacija beležila prethode decenije i duže", rekao je Popović na okupljanju.

Legendarni stručnjak najavio je da nije previše zabrinut zbog toga što na okupu neće imati sve koje je želeo da vidi, već da će se potruditi da sastavi najbolji mogući tim od igrača koje ima na raspolaganju.

"Jedino što me zanima su igrači koju su se okupili ovde, na pripremama reprezentacije", jasno je poručio Greg Popović.

"Imam odličnu grupu momaka i stvorićemo najbolji mogući tim. Okupljeni su igrači koji se međusobno poštuju kako bismo formirali ekipu kojoj će biti neophodno da pobedi neke mnogo dobre evropske timove", saopštio je selektor reprezentacije SAD.

Popović je na klupi reprezentacije SAD nasledio uspešnog Majka Kžiževskog. Kaže da je novu funkciju prihvatio sa mnogo odgovornosti i da je o njoj razmišljao tokom cele protekle sezone.

"Tokom prošle sezone nije prošao jedan dan a da nisam pomislio na reprezentaciju SAD. Samo mi je bilo u glavi razmišljanje šta bih voleo da uradim sa igračima i ko će biti treneri. Isto to radio je Kžiževski 12 godina, pa ću i ja to činiti".

Selekcija SAD na Mundobasketu u Kini nastupaće u grupi E u Šangaju zajedno sa selekcijama Turske, Češke i Japana.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.