Izvor: RTS, 18.Jan.2022, 20:49

Emisija Oko: Sport kakav bi trebalo da bude

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Dejan Tomašević i Zdravko Marić, osnivač i predsednik Sportskih igara mladih, gostujući u emisiji Oko RTS-a govorili su o Fibi i Uefi, o globalnoj nejednakosti u sportu, o Đokoviću i Ivaniševiću, o Aleksandru Čeferinu, i o tome kakav je sport trenutno i kakav bi trebao da bude.
Sport je često, malim zemljama jedini dokaz da su bitni. Sportski uspesi nas čine ponosnim, sportske nepravde nas više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bole nego neke veće i moćnije države i narode jer su nam one često metafora i za neke druge događaje.

U ovoj emisiji Oko bavimo se sportom na jedan drugačiji način; postavljamo rekao bih i neka suštinska pitanja, marksistički rečeno o bazi, nadgradnji i različitim ulogama različitih klasa odnosno naroda i država.
Da li klubovi iz našeg regiona imaju šansu da makar smanje malo nedostatak za bogatim Zapadom; da li nam je Aleksandar Čeferin na mestu predsednika Uefe saveznik i koliko je bitno da se promeni pristup od samog početka: od trenutka kad deca počinju da treniraju neki sport.
Gosti Dejan Tomašević, nekadašnji košarkaški reprezentativac, i Zdravko Marić, osnivač i predsednik Sportskih igara mladih prokomentarisali su situaciju u kojoj se u Australiji našao najbolji teniser sveta Novak Đoković i govorili o tome kakav je sport trenutno i kakav bi trebalo da bude.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.