EL - Higins presudio Efesu u poslednjim sekundama

Izvor: Sportske.net, 19.Mar.2019, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL - Higins presudio Efesu u poslednjim sekundama

Derbi susret u "Sinan Erdem Domu" u potpunosti je opravdao očekivanja. CSKA drugi put u sezoni savladao ekipu Anadolu Efesa.

Jako zanimljiv susret videli smo na otvaranju 27. kola košarkaške Evrolige.

Derbi meč između Anadolu Efesa i moskovskog CSKA pripao je gostima. "Armejci" su slavili rezultatom 80:78 (15:20, 25:15, 21:23, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 19:20), a trijumf im je doneo Kori Higins poenima koje je postigao dve sekunde pre poslednjeg zvuka sirene.

Za razliku od prethodnog okršaja ova dva tima koji je takođe završen pobedom CSKA (102:84), večeras je u Istanbulu bilo daleko neizvesnije.

Ekipa Ergina Atamana imala je prednost do sredine druge četvrtine, a potom je usledio preokret pa je sredinom trećeg kvartala CSKA stigao do maksimalnih +11 na večerašnjoj utakmici.

Gosti nisu uspeli da zadrže stečenu prednost, pa se ušlo u neizvesnu završnicu u kojoj se domaćin trojkom Krunoslava Simona dokopao egala (76:76) ali ne i pobede.

Hrvatski internacionalac iznudio je i slobodna bacanja pri vođstvu CSKA 76:78, bio oba puta precizan sa linijee penala (78:78), ali su gosti u poslednjoj akciji došli do poena preko Korija Higinsa.

Efesu je za realizaciju ostalo 1.9 sekundi i to nije bilo dovoljno da domaćin uradi nešto konkretno pa je CSKA u Istanbulu stigao do 21. pobede u ligaškom delu Evrolige.

Junak utakmice ujedno je bio i najefikasniji igrač na meču. Kori Higins je ubacio 19 poena i zabeležio 5 asistencija, a u ekipi CSKA pratili su ga Kajl Hajns (15 pts, 3 sk) i Vil Klajburn (10 pts, 8 sk).

U poraženom timu blistao je Brajant Danston sa 19 poena i 9 skokova, a dvocifren poenterski učinak upisali su još Kruno Simon (13 pts, 7 sk) i Šejn Larkin (11 pts, 2 as). Naš Vaslije Micić zabeležio je 6 poena, 4 asistencije i 3 skoka.

CSKA u sledećem kolu dočekuje Fenerbahče, dok će Anadolu Efes na megdan ekipi Budućnosti.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CSKA bolji od Efesa uz zvuk sirene, Budućnost namučila Fenerbahče

Izvor: RTS, 19.Mar.2019

Košarkaši CSKA savladali su u Istanbulu ekipu Efesa sa 80:78, pogotkom Korija Higinsa u poslednjim trenucima susreta. Fenerbahče na svom terenu, posle velike borbe, bolji od Budućnosti 76:67. Olimpijakos ubedljiv protiv Bajerna 89:69. Barsa bolja od Grand Kanarije 93:64. ...

Nastavak na RTS...

Velika noć za mladog srpskog košarkaša (video)

Izvor: Sportske.net, 20.Mar.2019, 00:59

Pamtiće talentovani Aleksej Pokuševski večerašnji meč u Pireju do kraja života...Utakmica 27. kola Evrolige između Olimpijakosa i Bajerna završena je ubedljivom pobedom domaćeg tima, a jedan od najvažnijih trenutaka na meču desio se u poslednjim stotinkama...Pre nego što se sirena oglasila...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.