Dražen i Divac se nisu posvađali zbog zastave?

Izvor: B92, 23.Okt.2016, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dražen i Divac se nisu posvađali zbog "zastave"?

Dvojica bliskih prijatelja nekadašnjeg velikana jugoslovenske košarke Dražena Petrovića otkrili su zbog čega su Petrović i Vlade Divac prestali da govore.

Dubravko i Fabijan Žurić su u intervjuu za ’Slobodnu Dalmaciju’ istakli da su mnoge stvari u dokumentarnom filmu „Jednom braća“ izmišljene.

Iako je u filmu navedeno da su Divac i Petrović prekinuli prijateljstvo posle Svetskog prvenstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1990. godine kada je Divac bacio hrvatsku zastavu na parket, Fabijan kaže da to uopšte nije tačno.

''Taj film je napravljen, hvalili su ga, ali tamo puno toga nije istina, evo vam samo jedan detalj, znate li zašto su se posvađali Dražen i Divac? E nije zbog zastave, to je priča za novine. Na jednoj utakmici je došlo do naguravanja, Dražen je pao na parket, a Divac ga je nagazio patikom, Dražen ga je junački opsovao i od tada se prekinulo njihovo "veliko" prijateljstvo. Dakle, niti je to bilo veliko prijateljstvo, niti je zastava bila problem. To nas boli jer se Divac stalno spominje kao veliki Draženov prijatelj, a to nije istina'', poručio je Fabijan i dodao:

„Moram vam reći da o Draženu ne volim govoriti u medijima, puno toga je napisano i što nije tačno, a evo Dubre i ja ćemo vam sad reći pravu istinu o Draženu. Dubre i ja smo biološka braća, Dražen je bio naš treći brat, Denis Erceg četvrti i Stojko Vranković peti. I nema više! Svi koji svojataju Dražena lažu, tako je laž i onaj film Vlade Divca "Jednom braća", jer samo smo mi bili Draženovi istinski prijatelji i da snimamo film nazvali bi ga "Uvik braća''', objašnjava Fabijan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.