Doktor reprezentacije objasnio zašto je Simaniću uklonjen bubreg

Izvor: B92, 04.Sep.2023, 05:09

Doktor reprezentacije objasnio zašto je Simaniću uklonjen bubreg

Košarkaški savez Srbije oglasio se povodom situacije oko Boriše Simanića, kojem je nažalost izvađen bubreg posle postoperativnih komplikacija.

"Reprezetntativac Srbije Boriša Simanić, koji se zbog povrede zadobijene u utakmici 3. kola grupne faze Svetskog prvenstva nalazi u bolnici „Makati Medical Center“ u Manili, podvrgnut je juče još jednoj operaciji. Nakon što je Simanić prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta, doktori su pratili postoperativni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oporavak i doneli odluku da je zbog nastanka komplikacija, nova operacija neophodna", saopštio je KSS.

Simanić je nastradao na utakmici protiv Južnog Sudana kada ga je Nuni Omot bespotrebno udario laktom u predelu bubrega.

O novoj operaciji i zdravstvenom stanju Boriše Simanića, doktor reprezentacije Srbije, prof. dr Dragan Radovanović kaže:

"Zbog pojave komplikacija na povređenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen ceo bubreg. Očekujemo i želimo da posle ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno", rekao je, a prenosi KSS.

Boriša, brz oporavak!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Doktor reprezentacije Srbije objasnio kako je došlo do hitne operacije u kojoj je Boriši Simaniću uklonjen bubreg

Izvor: Danas, 04.Sep.2023

Reprezetntativac Srbije Boriša Simanić, koji se zbog povrede zadobijene u utakmici 3. kola grupne faze Svetskog prvenstva nalazi u bolnici „Makati Medical Center“ u Manili, podvrgun je juče još jednoj operaciji, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.