Đorđević: Utakmica kakvu smo želeli

Izvor: RTS, 13.Avg.2017, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Utakmica kakvu smo želeli

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je utakmica protiv Crne Gore bila baš onakva kakvu je priželjkivao.
Srbija je osvojila turnir "Trofej Beograda", pošto je pobedila i na drugoj utakmici na turniru.

"Ova utakmica je bila onakva smo tražili, želili. Prava borbena... Bilo je primetno da je meč protiv Grčke ostavio malo traga na moj tim. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Prvu četvrrinu igrali smo spuštenih ruku, protivnik je uspeo da nametne ritam", rekao je Đorđević novinarima posle utakmice u hali "Aleksandar Nikolić".
"Ekipa Crne Gore je mlada, u naponu snage, u drugoj godini rada su sa svojim selektorom. Mi smo ipak uspeli da podignemo nivo igre u drugoj četvrtini, da zaigramo odbranu sa dobrom energijom, a ne samo da mislimo da ćemo napadom da rešimo", rekao je selektor.
On je naveo da je na utakmici nije nastupilo sedam igrača iz prošlogodišnjeg sastsva sa Olimpijskih igara, ali da su "ostali momci pokazali pravi borbeni duh".
"Ova utakmica će nam dobro doći da analiziramo stvari. Pokazali smo ozbiljnost", ocenio je on.
Đorđević je pohvalio Milana Mačvana što je odlučio da igra i pored toga što je imao teperaturu.
Selektor je otkrio da je Nikolu Kalinića odmorio zbog bolova u leđima koji ga muče još od prošle sezone, kao i da Miloš Teodosić ima bolove u listu.
"Na svu sreću nije ništa ozbiljnije. Imao je danas terapiju, ali mora da miruje od pet do sedam dana", objasnio je Đorđević.
Selektor Crne Gore Bogdan Tanjević rekao je u šali da je zadovoljan osvojenim trećim mestom na turniru "Trofej Beograda".
"Moram da budem zadovoljan osvojenom bronzanom medaljom u ovakvoj konkurenciji", rekao je Tanjević novinarima uz osmeh.
Crna Gora zauzela je treće mesto na turniru, pošto su poraženi i od Grčke i od Srbije.
"Možda mogu da budem čak i zadovoljniji večerašnjim duelom, jer je Srbija znatno jači protivnik. Nama je korisno da se sastanemo sa ovakvim protivnicima, da vidimo gde smo i šta smo", rekao je Tanjević.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Grčka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kalinića bole leđa, Teodosića list

Izvor: Mondo, 14.Avg.2017, 00:15

Selektor "orlova" pohvalio je partiju od nedelje uveče, istakavši da je pobeda nad Crnom Gorom ostvarena bez sedmorice osvajača srebra u Riju 2016...Aleksandar Đorđević, koji nije bio zadovoljan otporom pruženim od strane Grčke u subotu, rekao je da je druga utakmica na "Trofeju Beograda" bila...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.