Denver traži od Jokića da bude sebičniji

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Denver traži od Jokića da bude sebičniji"

Košarkaški analitičari Brajan Šo i Greg Entoni, ujedno i nekadašnji NBA igrači, pričali su o Denver Nagetsima i Nikoli Jokiću.

Šo i Entoni, koji su analitičari na NBA TV, imali su samo lepe reči za Nagets i srpskog centra.

Voditeljka Kristen Ledlou postavljala je pitanja svojim gostima, a deo emisije posvetili su prošlogodišnjem polufinalistu Zapadne konferencije.

"Mislim da su konkurenti za titulu. Tim Koneli je uradio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sjajan posao time što je zadržao ekipu na okupu. Nisu paničili posle poraza od Portlanda. Doveli su jedno ili dva sjajna pojačanja i definitivno mislim da su među glavnim kandidatima da osvoje titulu", rekao je Šo.

Denver je ovog leta doveo Džeremija Grenta putem trejda, a ekipi su u potpunosti priključio Majkl Porter junior, koji bi mogao da ima odličnu "ruki" godinu.

"Vratio bih se pet godina unazad kod GSW. Izgubili su u drugoj rundi od Sparsa i znate, bili su dobri mladi igrači, ali niko nije video koliko ta ekipa zaista može. Nismo znali da će Stef Kari biti ovaj Stef Kari, Klej Tompson, kao i Drejmond Grin. Nismo to znali", krenuo je priču Entoni i nastavio:



"Situacija s Denverom mi je veoma slična s tom. Lepota kod tima Denvera je ta što ne znamo njihov vrhunac, koliko zaista mogu. Ma koliko je Jokić dobar, kao što jeste, pred njim su tek najbolje godine, isto je i sa Džamalom Marijem
".

Jokić je prošlegodine završio kao četvrti u MVP glasanju, a analitičari NBA TV nemaju sumnju da će i ove biti među glavnim kandidatima.

"Definitivno. Samo će nadograditi igru u odnosu na ono što je uradio prethodne sezone. Uspeh ove ekipe zavisiće dosta od toga šta Jokić uradi. Nema šta na terenu Nikola ne može. Denver od njega traži da u nekim situacijama bude sebičniji jer uvek prvo gleda da doda loptu. On je sigurno u top 5 kandidata za MVP", rekao je Šo.

Istog stava je i Greg Entoni.

"Nemam sumnju u to. On je težak košarkaš za čuvanje. On sve radi na visokom nivou. Može da šutira za tri, najbolji je dodavač u ekipi, odličan je u skoku, dobro završava akcije pod košem. Sve radi. Ne samo da je kandidat za MVP, već spada među najbolje košarkaše u ligi".

Njih dvojica pričali su i o Džamalu Mariju, plejmejkeru Denvera, koji ima samo 22 godine i za kojeg su takođe imali samo pohvalne reči.

Denver je u noći između četvrtka i petka pobedio Los Anđeles Kliperse, u predsezonskom meču. Prvi zvaničan Nagetsi će odigrati 24. oktobra protiv Portland Trejlblejzersa.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tripl-dabl će biti prošlost? Denver ima ideju i trpeće Jokićeva statistika!

Izvor: Sportske.net, 11.Okt.2019

Jokić će imati malo drugačiji zadatak...Košarkaški stručnjak Brajan Šo otkrio je da treneri Denvera traže od Nikole Jokića da više sam završava akcije, nego da dodaje...Jokić je i više nego poznat po svojim fantastičnim dodavanjima, ali po mišljenju mnogih često zna i da pretera u tome....."Jokić...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.